Nieuws

25 September 2013:
Charlois Europoort 2 DD 2 eindigt onbeslist!

Afgelopen zaterdag vertrokken we met twee teams naar Rotterdam. Ons eerste team miste twee sterke spelers en dat betekende dat ook wij  behoorlijk  gehandicapt aan de start verschenen. Terugblikkend vraag ik me af of we dit niet anders hadden moeten oplossen!
 
Toen ik om vier uur de speelzaal betrad ik had een goed excuus stonden er al vijf remises op het bord. Jan Willem en Lothar hoorden daarbij en hadden dus als invallers een keurige prestatie geleverd, waarvoor dank!

Bezig waren nog Henk aan het eerste bord, Jos aan bord 3 en de jeugdige nieuwkomer Marijn aan bord 6. Er viel weinig van te zeggen. Jos leek iets beter te staan, maar Henk en Marijn hadden nog niets tastbaars bereikt.
 
Toen ik na een rondje DD 1, ietwat mismoedig terugkwam, was de situatie ineens in ons nadeel veranderd. Jos wilde teveel, kwam wat minder te staan en verloor uiteindelijk. Henk was ondertussen remise overeengekomen en bij Marijn , met een ingesloten toren op h7, kon het alle kanten op. Een kleine nederlaag tekende zich af.
 
Maar toen kwam het mooiste moment van de dag. Marijn verraste  met een dubbel stukoffer vriend en vijand. Hij kreeg twee verbonden vrijpionnen op de zevende rij en het punt ging naar ons. Vier, vier ..., tegen een sterk Charlois 2. Met twee invallers een mooi resultaat!

Theo van Vorselen,

Berichten: