Nieuws

09 November 2013:
Verslag WSC 4 - DD 7

Onze eerste wedstrijd speelden we in het Westland tegen WSC 4. We traden aan met reserves Raf van Hogezand en Dimitri Karagantcheff in de plaats van Frans Kop en Rein de Ruiter.  Als ploeg met de laagste gemiddelde rating in de groep, wisten we op voorhand dat we het zwaar zouden krijgen. Toch is de uitslag enigszins geflatteerd .

Op het derde en vijfde bord speelden Alfred en Auke al snel en degelijk remise. Op de meeste andere borden was er nog niet zo veel aan de hand leek het. Ikzelf zat aan de zwarte kant van de doorgeschoven variant in het Frans waar beide spelers nog waar er vooralsnog volgens het boekje wordt ontwikkeld. 

Hierna begon het de verkeerde kant op te gaan. Raf verloor op bord 7, terwijl Robert op bord 4 er slecht voor stond en een aantal zetten later moest opgeven. Bij mij op bord 8 had ik het gevoel er slecht voor te staan, hoewel de computer dat thuis stellig ontkende (die gaf zelfs een licht voordeel voor zwart). 

Op de bovenste borden leken Pieter en Dick er iets beter voor te staan dan hun tegenstanders, maar enkele zetten later verloor ook Pieter zijn partij. Ook op de lagere borden werd er wederom verloren. Dimitri kon niet veel meer dan opgeven en ikzelf beging een dubbele blunder door in 1 zet een gedwongen mat over het hoofd te zien én een toren weg te geven.

In de laatste wedstrijd die eindigde redde Dick de eer door wederom het volle punt binnen te slepen. Hoewel een winstpartij er nooit in had gezeten, blijf ik toch met het gevoel achter dat we een punt hadden kunnen pakken.

We gaan er in ieder geval alles aan doen om komende dinsdag tegen Botwinnik 4 een beter resultaat te boeken.

Selwyn Rosenstand

Berichten: