Handleiding Tornelo


1. Aanmaken account

Ga naar https://tornelo.com en klik op "Sign in":


Op de pagina die dan verschijnt, klik op "Create new account":Vul het formulier in en klik op "Create account":Je ontvangt dan op het opgegeven e-mail-adres een bericht met een link om het account te bevestigen. Daarna kun je het account gebruiken.

2. Aanmaken spelersprofiel

Als je je voor de eerste keer voor een evenement wilt inschrijven, moet je een spelersprofiel aanmaken.

Je gaat naar de pagina van een aanstaand toernooi (b.v. DD Rapid Open via de link op de DD-website). Daar klik je op de knop "Enter now":Dan opent een traject met vier stappen (bolletjes bovenin), waarin je spelersinformatie moet toevoegen (onder meer geschatte rating en contactgegevens). Je start met "Add player" en sluit iedere stap met "Next step" af. (Tornelo staat toe dat je onder één account meerdere spelersprofielen aanmaakt. Je zou erover kunnen twisten of dat handig is, maar daarom is het aanmaken van een profiel nog eens een extra stap.)In de eerste stap moet je een spelersnaam invullen. Hier is het af en toe tot problemen gekomen:De spelersnaam moet in ieder geval aan het formaat "voornaam (spatie) achternaam" voldoen, anders wordt de knop "Next step" niet actief (clickable). Als de knop "Next step" ook bij een correcte spelersnaam niet actief wordt, kun je deze stap ook verlaten door de Enter toets te drukken.

Aan het eind van de vierde stap krijg je een melding "Your entry was placed succesfully!" en je naam verschijnt bij de deelnemers van het toernooi onder "Standings".

3. Deelnemen toernooi

De meeste toernooien van DD zijn opgezet als "private events". Ze zijn daarom alleen te bereiken, als je de link kent. Deze wordt in de agenda op de DD-website bekend gemaakt, zoals voor de DD Rapid Open. Als je bent ingeschreven, zie je in plaats van het rode icoontje met de bril een oranje icoontje met een klok. Door aanvinken van het veld "Ready?" geef je aan de arbiter door dat je klaar staat om te beginnen.Op de rechterkant heb je (door klikken op het pijltje bij de spelersnaam) een menu met verdere opties. Hier kun je je weer terugtrekken "Withdraw" of aangeven dat je een bye in bepaalde rondes wilt opnemen.