Nieuws

26 April 2014:
Seniorentoernooi in Bad Sooden, 1e ronde

Vandaag was de eerste ronde van het open toernooi voor senioren in Bad Sooden. Er waren vier grijze koppen die namens DD eer probeerden hoog te houden te weten Theo van Vorselen, Foppe Jan Montsma, Adri Voermans en Henk Happel.

Adri en Henk hadden als voorbereiding voor de eerste ronde een stevige wandeling in de met fraai natuur belegde omgeving uitgezocht. In de zoektocht naar het startpunt hielden we de kaart op de kop zodat het verschil tussen Oost en West voor ons niet duidelijk meer was. We kwamen er uiteindelijk toch en een ware martelgang bracht ons op grote hoogten waarna een steile afdaling definitief de kuiten brak.

Maar goed dankzij dit ongerief zaten we met verkrampte ledematen en volgepompt met uiterst zuivere boslucht met een duffe kop achter het bord. Het mocht de tegenstanders niet baten. Adri kreeg al na 4 zetten een pion kado. Na 10 zetten wilde hij de partij opnieuw spelen want het bord lag verkeerd. Niet dat het hoekveld de verkeerde kleur had, maar de letters en cijfers aan de kanten hadden van de h/lijn de a/lijn gemaakt. De scheidsrechter vond dit geen reden om over te spelen waarna Adri geruisloos won.
 
Henk won ook nadat zijn  tegenstander eerst pionwinst over het hoofd had gezien en uiteindelijk in een aardig valletje trapte.

Foppe Jan klaagde dat hij er niets voor van kon, maar won. Op zich is dat een kunst maar hij was er niet tevreden mee.

Theo kwam goed uit de opening maar aarzeling gevolgd door misgrepen kostte hem de partij.

Adri Voermans en Henk Happel

Berichten: