Nieuws

19 Oktober 2014:
DD 1 behaalt gelijkspel tegen LSG 2

DD 1 is er in de eerste (thuis)wedstrijd van het seizoen in geslaagd tegen LSG 2 een gelijkspel te behalen, Even nog was er kans op een kleine overwinning als Arie Werksma zijn gunstig eindspel in winst had kunnen omzetten, maar helaas lukte dat niet.

John van der Wiel is goed op de hoogte van de ins en outs van LSG en prefereerde daarom het tweede bord, Edgar Blokhuis bemande dit maal bord 1. De kans bestond dat hij daar de sterke Raoul van Ketel zou treffen, maar tot ons geluk moest deze invallen voor LSG 1. Het werd nu G. Bloothoofd en Edgar liet zien dat er niet met hem te spotten valt. In een aangenomen Koningsgambiet krijgt hij een extra pion en na verwikkelingen in het middenspel voert hij de partij gedecideerd tot winst.


,

John van der Wiel had Eelco Kuipers als tegenstander en in een tweepaardenspel met snelle dameruil blijkt het paardenpaar van John sterker dan dat van de tegenstander. In verloren stand met de vlag op vallen geeft Kuipers de partij op.


,

Bij Peter Gelpke bord 3 wordt in een lange partij het evenwicht niet verbroken met remise tot gevolg, maar aan bord 4 heeft Arie Werksma in een Franse doorschuifvariant na lang manoeuvreren met twee paarden tegen loper en paard goede winstkansen. Zoals boven al aangegeven lukt dit helaas niet.

Gerrit Prakken, bord 5, houdt in een klassieke Spaanse partij de zaken geruime tijd in evenwicht. Echter, na inslaan van de tegenstander met een paard op f7 blijkt de partij niet meer te houden en valt ons een nul ten deel.
Ook bij buurman Martijn Otten, bord 6, lijkt lange tijd remise tot de mogelijkheden te behoren, maar tegenstander Coene weet met secuur spel het eindspel tot winst te voeren.

Bij Ron Dickhoff, bord 7, taxeerden wij de partij lange tijd als remise, maar ongelukkigerwijs belandt Ron in een toreneindspel dat kansloos verloren gaat.

Rogier van Egmond, bord 8, heeft in een Engels geopende partij een stand verkregen die volledig in evenwicht is en begrijpelijk wordt tot remise besloten, maar hoe anders is het bij buurman Lars Vistisen aan bord 9. In een driepaardenspel lijkt de opening nadelig voor Lars te verlopen, maar met kunst-en vliegwerk weet DD's novelty destroyer de moeilijkheden te boven te komen en sluit de partij af met winst. Hulde!

Maarten van Zetten aan het staartbord krijgt in een Hollands geopende partij in een stand waarin hij geen voordeel heeft remise aangeboden, Na overleg met de teamcaptain wordt dit aanvaard.

Zaterdag 1 november worden wij verwacht in Apeldoorn om daar aan te treden tegen Schaakstad Apeldoorn, een team dat vorig seizoen gedegradeerd is uit de meesterklasse. Het belooft geen eenvoudig karwei te worden, maar ondergetekende heeft goede hoop dat wij een en ander zonder al te veel kleerscheuren zullen klaren.

Willem Reimer

Berichten: