Nieuws

24 Oktober 2014:
Hradec Kralove, 7e ronde

Na de sores in de voorgaande ronden was nu alles gericht op een daverende eindsprint. Stoom uit de neusgaten dus, elke vezel gespannen en we hadden beiden een niet al te sterke tegenstander dus dat kwam goed uit.

Adri heeft er het meeste van gemaakt. Een fraai paard op d4 in een verder gesloten stelling zaaide dood en verderf. Zijn Duitse tegenstander verloor uiteindelijk een stuk, speelde nog lang door en liep tenslotte zonder verder iets te zeggen weg. Zoiets geeft moraal voor de volgende ronde.

Zelf deed ik het minder goed. Na een dubieuze opzet van beide kanten in een Franse afruilvariant ontstond een rauw gevecht in het middenspel waarin ik blij was het vege lijf te redden. In het eindspel erna verzuimde ik de kansrijkste voortzetting onmiddellijk na de partij wreef Adri me dit nog eens in waarna de stelling in een remisestand verpieterde.

Adr en ik hebben nu beiden 4 uit 7 en morgen mogen we tegen elkaar zodat er opnieuw geen maximale score voor DD uit kan komen. We houden u op de hoogte.

Henk Happel


,

Berichten: