Nieuws

27 Februari 2015:
Vierde ronde: Surprise DD ½-3½
 
Zoals verwacht en dus gelukkig zonder surprises bleek dit team inderdaad niet al te sterk. Het bestond uit gezellige kletskousen die ook tijdens de partij de conversatie niet schuwde en zelfs bij tijd en wijle de overweging de partij maar op te geven graag met ons deelde.

Ronald (1) verdedigde zich Nimzo-indisch en daar had zijn tegenstander zich kennelijk op voorbereid. Met zorgvuldig spel overwon hij de kleine moeilijkheden en boekte een snelle remise.

Erik (4) bestreed het konings-indisch met de Sämisch-variant. Na een klassieke centrumdoorbraak haalde hij met een tactische ressource de kwaliteit op waarna de winst niet moeilijk meer was.

Jan Joost (2) kwam met enig voordeel uit de opening Hollands in de voorhand uiteraard en wist dat met enige listige manoeuvres krachtig te vergroten. Hij veroverde pion na pion op een gegeven moment had hij er zelfs vier meer en hoewel hij er tegen het einde van de partij een paar teruggaf kwam de winst geen moment in gevaar. Bij de analyse werd Jan Joost nog hartelijk bedankt door zijn tegenstander voor de prettige partij. Zoiets maak je niet iedere dag mee!
Zelf (3) was ik ongelukkig uit de opening (Hollands, stonewall) gekomen, maar mijn tegenstander beet niet door en na een ongelukkige paardruil won ik een pion en uiteindelijk ook het eindspel.

We hebben de afgelopen dagen nogal eens onaardige dingen over het Zwitserse systeem gezegd, maar tot onze aangename verrassing krijgen we morgen opnieuw een tegenstander met minder Elo aan boord dan wij en al begrijpen we het dan niet, we klagen er niet over.

Henk Happel


,

Berichten: