Nieuws

02 Maart 2015:
DD Freibauer Niedersachsen 2½1½

Eerst de prestatie van Erik in de 6e ronde, toegelicht door de maestro zelf:


,

De opening werd dit keer (als eerbetoon aan Poetin??) in het Russisch gehouden. Onverstaanbaar, onbegrijpelijk, maar gelukkig ook kort dus who cares? Niet zeuren maar schaken en voor ons gold: mouwen opstropen na de nederlaag van gisteren.

Ronald (1) was als eerste klaar: hij kreeg geen voordeel tegen de dame-indische verdediging van zijn tegenstander  en dus nam hij na enige aarzeling (de dag was nog jong en de vooruitzichten onduidelijk) het remise-aanbod aan.

Vrij snel daarna was ook Erik (4) klaar. Zijn tegenstander wist geen raad met de Hollandse verdediging. Zijn stukken kwamen op ongelukkige velden buitenspel te staan en toen de witte koning in arren moede naar de damevleugel vluchtte werd hij daar met een aardige combinatie mat gezet.

Ook Jan Joost (2) verdedigde zich Hollands. Om niet passief ten onder te gaan offerde hij een pion en moest daar even later nog een kwaliteit bij doen. Weliswaar gaf zijn tegenstander die kwaliteit weer terug, maar het resterende toreneindspel ging ondanks hevig verzet verloren.

Zelf (3) won ik na een rustige opening door een dubbele aanval een pion, maar het kostte nogal wat tijd om die op te halen en de dame daarna weer in de eigen gelederen te krijgen. Omdat mijn tegenstander niets bijzonders kon of wilde ondernemen lukte dat echter en ik kon aan een pionnenstorm beginnen die op de 42e zet een toren en het punt opleverde.

Morgen moeten we tegen Ludwigshafen, een ploeg met weliswaar meer Elo dan wij, maar met evenveel match- en bordpunten. Daar liggen dus kansen en dat zullen onze tegenstanders ongetwijfeld ook denken.

Henk Happel

Berichten: