Nieuws

03 Juli 2016:
Wereldkampioenschap teams voor senioren (8e ronde)

DD - Rochade: 2½–1½. Nu inderdaad een zwakkere tegenstander waarop we zo hadden gehoopt. De overwinning kwam er inderdaad en die kwam nog snel ook, maar het ging er toch minder onbezorgd aan toe dan we verwacht hadden.

Het begon ermee dat ik (1) eerst de opening al niet zo handig speelde en tot overmaat van ramp ook nog één à twee pionnen weggaf. Terwijl ik innerlijk alle duivels uit de hel vloekte kwam er een onverwachte deus ex machina om eens een paar godsdiensten door elkaar te klutsen: Ronald (2) willigde een herhaald gedaan remise-aanbod van zijn tegenstander in, waarop mijn  tegenstander tot mijn stomme verbazing remise aanbood. U begrijpt dat ik dat met alle handen en voeten aannam.

Intussen had Erik (3) in een soort Catalaans, waar zijn tegenstander niet veel van leek te begrijpen, een fraaie drukstelling opgebouwd. Afwikkeling naar een eindspel met een stuk meer en dus partijwinst volgde.

Alexander (4) kon met zwart geen ijzer met handen breken. Hoefde ook niet want remise was genoeg voor de overwinning.

Rest ons in de slotronde nog een zwaar karwei tegen Austria (Oostenrijk, niet Australië, want dit toernooi mag dan wel een wereldkampioenschap heten maar net als in de Middeleeuwen betekent ‘wereld’ vooral ‘Europa’. Een positief resultaat is meer dan wenselijk want het team van Oranje 3 heeft maar één matchpunt minder dan wij en nadat we eerder ruim van hen hadden gewonnen willen we in de slotstand zeker niet onder hen eindigen. Zij speelden in deze ronde gelijk, vooral dankzij de onvermoeibare Foppe Jan Montsma die zijn tegenstander weer eens te slim af was.

Uit de wedstrijd Oranje 3 – DD (met commentaar van de zwartspeler):


,

Henk Happel

Berichten: