Nieuws

17 November 2017:
DD 7 verliest nipt van Voorburg

Aanvallen loont: op de borden 2, 6 en 8 bouwden Gerrit Horst, Maria de Mey en Bob Jurgens aan een stelling met een toenemende druk op de konings­stelling. Uiteindelijk resulteerde dit – na daverende offers en slotzetten – in drie volle punten.


Bord 5: De Mey Nienhuis

Daarvoor stond Auke de Vries (bord 7) al gewonnen in een eindspel met een stuk meer. Echter, in de open stelling zag hij zijn instaande toren over het hoofd. Als eerste klaar, met een nul.

Dick Hennink (bord 1) speelde remise in een partij met kleine evenwichtsschommelingen.


Bord 1: Drost Hennink

Theo van Vorselen (bord 4) verloor na het middenspel een pion. Het toreneindspel dat daaruit ontstond was niet te houden.

Robert van Eibergen (bord 5) kwam uiteindelijk in een dame eindspel met een pion minder terecht. Zijn matdreigingen en pogingen tot eeuwig schaak verzandden en konden niet voorkomen dat de vrijpion promoveerde.

Bij de stand 3½-3½ speelde Jinan Shin (bord 3) in een gelijke stand met weinig tijd. Hij overzag een schaak met torenverlies. Jammer, want enige tijd daarvoor, terwijl op twee andere borden de uitkomst nog onzeker was, had hij in overleg een remise aanbod afgeslagen.

3½-4½ als einduitslag. Er had meer in gezeten!

Dick Hennink

Berichten: