Nieuws

23 Oktober 2012:
Liberec Open, 3e ronde

Vol goede moed hebben we op maandag morgen verdere architectonische hoogtepunten bekeken. Het foldertje had het over originele houten vakwerkhuizen uit de 17e eeuw, maar daarvan hebben we er in Duitsland grotere, mooiere en meer complete voorbeelden gezien. Een ander houten huis uit het begin van de 18e eeuw stelde niet zoveel voor, maar men is hier nu eenmaal zuinig op erfgoed. De botanische tuinen, die we daarna bezochten waren daarentegen boven elke lof verheven. De Leidse hortus, en ook die uit Amsterdam kunnen hier een voorbeeld aan nemen.

Onderstaande stelling had ik tegen IM Josef Pribyl, tegen wie ik in Berlijn 1986 ook al gespeeld had, bereikt. Toen na een partij op leven en dood verloren, vandaar mijn laffe besluit om in deze stelling zijn remise-aanbod te accepteren.

 
,

Adri had inmiddels dankzij een heroïsche verdediging donner en blitz weten te overleven en er zelfs een pion aan overgehouden toen voor hem het noodlot toesloeg. Hij gaf een stuk weg en ondanks andermaal heroïsch verzet viel er niets meer te redden.

Voor liefhebbers die van naspelen houden: de partijen zijn te vinden op www.czechopen.net en zoeken onder ‘Liberec’.

Morgen is het vroeg dag. Er staan twee ronden op het programma, waarvan de eerste om 9.00 uur begint. Voor onze tegenstanders is dat ook zwaar.

Henk en Adri

Berichten: