Nieuws

12 November 2018:
KNSB klasse 3H: DD 3 Schaakmat Westland 2 5½-2½

DD3 wint eerste wedstrijd in de KNSB! Zaterdag 3 november speelden wij tegen een meer gelijkwaardige tegenstander dan in de voorgaande 2 ronden. Even zag het er somber uit nadat Peter Zwolsman al na zo'n zet of acht moest opgeven. Als team moet je daar toch minstens 2 winstpartijen tegenover stellen om als matchwinnaar te eindigen.

Tom Vokurka haalde daarna de eerste winst voor ons binnen terwijl Frans Wentholt remise speelde. Daniel Diaz stond goed maar maakte ergens een fout die hij met een nul moest bekopen. Erik v.d.Graaf behaalde ook een vol punt, terwijl Stan Cortenbach een punt inboette in een wat passieve positie onder druk gehouden door zijn tegenstander.

Lothar v.d. Sluijs ging het Frans uit de weg met 2.d3 hetgeen goed uitpakte en voor de winst zorgde.

Mehdi Vosooghi met zwart, nam risico door na de zetten 1.e4,e5 2.Pf3,Pc6 3.Lc4... f5 te spelen. Door creatief spel wist hij de partij naar zich toe te trekken. De belegering van pion f3, alsmede onderste rij motieven en de binnendringing van zijn paard werd de witspeler allemaal wat te veel en hij deed een onreglementaire zet die moest worden teruggenomen. Ook al had hij geen onreglementaire zet gedaan, dan nog zou zijn positie hopeloos zijn. Even later gaf de witspeler zich gewonnen.

Deze matchwinst is een  mooie opsteker die wij als team goed kunnen gebruiken.

Lothar v.d. Sluijs


Berichten: