Nieuws

24 Oktober 2012:
Liberec Open, 6e ronde

Op aanraden van de hotelreceptie hebben we de oude burcht Hrad a Zamek Frydlant bezocht en de basiliek in Hejnice. In frydlant begon de rondleiding om 11.15 uur, zodat we toen we om 10 uur aankwamen ruim op tijd waren. De gids heeft ons in het Tsjechies bijna 2 uur bezig gehouden. Het voornaamste verstonden we wel: achtung Stufe und achtung Kopf, maar het kasteel was echt de moeite waard en dankzij een Duitse syllabus dachten we toch het een en ander te begrijpen. Daarna naar de basiliek. Een schoon barok geval dat groter was dan de rest van het plaatsje. Daarna geestelijk verkwikt terugg gereden om ons voor te bereiden op de 6e ronde.

We speelden beide remise zodat Adri nu 3 uit 6 heeft (tegen sterke tegenstanders) en Henk 4 uit 6 tegen een gemeleerd gezelschap.
 
Adri offerde een pion in het damegambiet op een wat langere termijn dan gebruikelijk in deze opening. Hij kreeg volop kansen maar die werden na een ongelukkige loperzet minder. Door agressief verdedigen werd de remise alsnog zeker gesteld.


,

Henk wist in een Engelse opening lange tijd niet of hij nu wat beter of slechter stond en forceerde in onduidelijke stelling zekereheidshalve maar remise.

Morgen is er weer een dag en zoals gebruikelijk zullen we trachten de omgeving van Liberec in het algemeen en de schaakborden in deze omgeving in het bijzonder zo onveilig mogelijk te maken. De indeling voor de 7e ronde belooft een zwakkere tegenstander voor Henk en een sterkere voor Adri. Duimen voor ons lijkt nodig, vooral voor Adri en wordt zeker gewaardeerd.

Adri en Henk

Berichten: