Nieuws

27 Oktober 2012:
Liberec Open: De laatste loodjes

Als voorbereiding op de 8e ronde bezochten Adri en ik de uit twee gigantisch puinhopen bestaande op een op zich al steile rots geplaatste ruïne van wat eens een trotse burcht was. Het uitzicht was, aldus de receptie van het hotel, adembenemend. Helaas vandaag niet, want het gehele terrein was gesloten. Wij zijn niet van "in naam van Oranje doe open de poort" en dus begaven we ons naar de troostprijs van de toeristische attracties: een geopark waar je via enge trappetjes,donkere holen en nauwe doorgangen dwars door geërodeerde rotsen heen kon wandelen. Dat was heel bijzonder. Op de terugweg langs Turnov, ook al door de receptie aanbevolen, maar we begrepen niet helemaal waarom. Tensotte nog een burchtruïne bezocht die wel open was via een levensgevaarlijk en deshalf verboden landweggetje waar de Susuki nauwelijks op paste.
 
Op naar de zaal: Adri had een sterke aanval weten op te zetten, maar in de afwerking ging er iets mis. Er restte voor hem een eindspel met een pion minder, dat wellicht nog verdedigbaar was, maar Adri ging door de vlag.

Henk kreeg tegen een IM vanuit een onregelmatige opening steeds beter spel, maar bood remise aan, met de gedachte dan tegen een wat zwakkere tegenstander in de slotronde alsnog toe te slaan. Helaas bleek dat niet op te gaan. Hij kreeg in de 9e ronde de speler met de hoogste rating. Na een mislukte opening verloor hij twee lopers en wat pionnen voor slechts een toren. Hij profiteerde optimaal van de hevige tijdnood van zijn tegenstander zodat uiteindelijk een eindspel van toren en twee pionnen tegen twee lopers ontstond. Hij bood na dit alles overleefd te hebben remise aan kwam daarmee op 6 uit 9.
 
Adri was tegen het einde van het toernooi even uit vorm geraakt. Hij weigerde ook in deze ronde remise en verloor daarna op een wat ongelukkige wijze. Hij bleef daarmee op 3 uit 9 staan. Jammer na zo'n goed begin.
 
Adri en Henk

Berichten: