Nieuws

27 April 2022:
DD 2 kraait victorie

In een wedstrijd waarin lief en leed, hosannagezang en diepe wanhoop, elkaar afwisselden is DD 2 erin geslaagd de eerste overwinning van het seizoen te behalen. Niet dat dat de reeds vaststaande degradatie kon verhinderen maar dat we - als er niets meer op het spel staat - toch nog tot iets in staat zijn doet hoop leven voor het volgend seizoen als we het verloren terrein willen heroveren.


,

Er leek een reuze overwinning mogelijk omdat afgezien van de partijen van Marc (5) en Leo (6) waarin het alle kanten op kon gaan, de overige partijen erg gunstig voor ons stonden. Dat viel echter toch tegen. Weliswaar won Theo (4) in vlotte stijl en met een nederlaag van Marc en een gelijkspel van Leo  leek er nog niets aan de hand, maar helaas. Stan (3) zag in een gewonnen stelling mat over het hoofd en zelf (2) bakte ik het wel heel erg bruin door in de onderstaande stelling de weg kwijt te raken.


,

Nog erger was dat ik tenslotte in een gelijke stelling in het eindspel een hele toren weggaf.

Gelukkig kwam het uiteindelijk toch nog goed: David wist zijn in de opening gewonnen pionnetje keurig  uit te buiten en Remko (7) won met zwart eerst een pion en wikkelde het ontstane eindspel met ongelijke lopers soepeltjes af naar winst. De kroon op het werk werd ten slotte door Gosse (1) gezet. Zijn koningsaanval leidde tot stukwinst en diep in blessuretijd kon het extra paard in een lastig eindspel het beslissende verschil maken.

20220423 RomkesBeslissende partij: Hoogland (rechts) – Romkes

Onze eerste overwinning was binnen en nu op naar de volgende successen, te beginnen met de komende wedstrijd en daarna in het volgende jaar.

Henk Happel

Berichten: