Nieuws

07 Juni 2022:

Eindstand DD vierkampen mei 2022

Vierkamp 1 Pion-groep
Nr Naam 1 2 3 4   Tot Plts
1 Pim Eerens   ½ 1 ½   2 2
2 Leo Kuiper ½   1 0   3
3 Martin Mackowiak 0 0   0   0 4
4 Gerrit Prakken ½ 1 1     1
                 


Leo Kuiper ging 31 mei nog aan kop maar liet mij het volgende weten over zijn laatste partij: "Gisteren ging mijn partij tegen Gerrit lange tijd gelijk op. Gerrit bood remise aan in een geheel gelijke stand, maar ik hoorde dat niet en speelde door. Daarna in tijdnood een kleine fout van mij en dat was genoeg, Gerrit won. Niet aannemen van remise, is dat ook een blunder?!"  Nee, dat is geen blunder, het is vaak goed om door te spelen en voor de winst te gaan als Gerrit remise aanbiedt. Maar je had het niet gehoord, dus dan kan het ook geen blunder zijn. Maar de oplettende lezer ziet in de uitslagentabel enkele vreemde uitslagen bij Pim dus ik ben er nog niet helemaal zeker van dat alles klopt. Voor Martin was het een zware strijd in deze vierkampgroep, dat is wel duidelijk geworden.

Vierkamp 2 Paard-groep
Nr Naam 1 2 3 4   Tot Plts
1 Romain Vergez   1 0 1   2 2
2 Daniel Diaz 0   0 1   1 3
3 Raymond Timmermans 1 1   0   2 1
4 Frans Wentholt 0 0 1     1 4
                 

Vorige keer schreef ik dat Romain op weg was naar de winst in deze vierkamp. Maar, doordat Raymond de onderlinge partij wist te winnen kwam hij niet alleen op gelijke hoogte, maar mocht hij zich ook de winnaar noemen omdat in geval van gelijk eindigen het onderlinge resultaat beslist. Dus Raymond, van harte gefeliciteerd! Hetzelfde fenomeen deed zich voor in de strijd om plaatsen 3 en 4. Daniel won zijn partij tegen Frans, kwam daarmee op gelijke hoogte met Frans, die een mooie overwinning had geboekt op Raymond, maar door het onderlinge resultaat komt Daniel op plek drie en Frans op vier. Een spannende vierkamp dus!


Vierkamp 3 Loper-groep
Nr Naam 1 2 3 4   Tot Plts
1 David Knight   1 ½ 1   1
2 Pieter Joosten 0   0 0   0 4
3 Tomas Scholtus ½ 1   1   1
4 Henry Sarr 0 1 0     1 3
                 


Door een gelijkspel tussen David en Tomas op dinsdag 31 mei is laatstgenoemde zeker van de (gedeeld) eerste plek. Als David van Henry wint, in de enige nog openstaande partij, kan hij nog gelijk komen. Maar dat zal Henry niet zo maar laten gebeuren. Het zou mooi zijn deze partij nog te spelen om tot een definitieve winnaar te komen en anders wordt dat Tomas. Voor Pieter waren het zware wedstrijden tegen deze drie jongemannen, kop op Pieter! 

Binnenkort ontvangen alle leden weer de aanmeldingsmail voor de DD vierkampen in juni.

Gosse / Stefan,

Berichten: