Nieuws

24 Oktober 2022:
DD 1 (HSB) speelt gelijk tegen Schaakhuis

Op een wisselvallige schaakavond hadden een hele reeks partijen niet de uitslag die je in de loop van de avond zou hebben verwacht. Meevallers voor René in 't Veld en David Madularea worden teniet gedaan door tegenvallers voor Stan Cortenbach, Stefan Boeters en Herman Arends. Zo gezien was gelijkspel misschien het gepaste matchresultaat.

Bord 1: Hans Hollander - Jasel Lopez 0-1.

Bord 2: Aleksander Henke - Gerard Milort ½-½. Aleksander had op bord 2 wit en kwam met de Engelse opening in licht voordeel, tegen Gerard Milort, maar deze weerde alle dreigingen vakkundig af. Na veel afruil stond de tegenstander zelfs iets beter. Aleksander besloot  toen om op zetherhaling te spelen omdat hij een geïsoleerde pion had en slechte loper tegen een goed paard. Remise was de uitkomst. 

Bord 3: David Jonkman - Pim Eerens ½-½. Pim had een spannende siciliaanse partij, waarbij vanuit een gelijkwaardelige open stelling steeds potentieel een gevaarlijke aanval kon starten, maar door bekeken spel van beide kanten steeds net niet. Na wat gemanouvreer richting eindspel had Pim  het idee kansen te krijgen, maar helaas eindigde het in een gelijk eindspel en remise. Ook in de analyse achteraf kwam er geen winst uit. Wel een leuke en onderhoudende partij!

20221020 DD 1Jonkman (rechts) - Eerens
20221020 DD 1 Van Staden - Cortenbach

Bord 4: René in 't Veld - Sai Wing Wu 1-0. René: "Tijdens Covid heb ik nogal veel gevluggerd op internet en daar waren meer tegenstanders die de obscure variant van Wu speelden. Dus ik hoefde niet lang na te denken. Toen zwart zelf op de 6e zet op mat ging spelen, kwam er een abrupt einde aan de partij. De zet Lh6 voorkwam mat op d1 en dreigt zelf mat op f8, wat alleen voorkomen kan worden door een toren in te leveren."

Bord 5: Mildo van Staden - Stan Cortenbach 1-0. Op bord 5 speelde Stan met zwart tegen Mildo van Staden. Stan kwam duidelijk beter uit de opening en miste een concreet aanvalsplan waarmee hij rond de twintigste zet al een zo goed als winnend voordeel had kunnen bereiken. De aanval ging echter door en leek winnend te zijn. Toch kreeg wit (dankzij de tegengestelde rokades) opeens tegenspel waardoor het toch nog erg scherp werd. Plots kwam wit binnen en bleek Stans verdediging niet te werken omdat de witte stukken (deels toevallig) op de juiste velden stonden. Het eindspel was misschien nog te keepen geweest maar met weinig tijd op de klok ging deze partij voor Stan werd er zelfs verloren. Een teleurstellend resultaat. 

Bord 6: Stefan Boeters - Jan Cheung 0-1.


,

Bord 7: Paul Regeer - Herman Arends 1-0.

Bord 8: David Madularea - Per Fischer 1-0.

Berichten: