Nieuws

19 December 2022:
DD speelt gelijk tegen Venlo

DD 1 heeft averij opgelopen in de achtervolging op HMC door een belangrijk matchpunt achter te laten in het verre Venlo. Er had meer ingezeten. Bij een 4½-4½ stand had Jasel de pech dat een ongelijk lopereindspel met 2 verbonden vrijpionnen meer toch nog net theoretisch remise bleek.

Het begon goed met een snelle overwinning van Jeroen met zwart. Na zet 22. Dg4-g5?? was de stelling in het diagram ontstaan:


,

Ook Rick en Rogier wonnen hun partijen maar Prajit en Onno konden het niet bolwerken tegen het ratingoverwicht van hun tegenstander. Ook invaller Rachid had een moeilijke middag en met remises van John (ondanks 22 minuten achterstand bij aanvang van de partij), Lars ondanks een mindere stelling en ondergetekende was de stand op 4½-4½ gekomen en had Jasel voor de derde maal dit seizoen de taak om de overwinning veilig te stellen. Op een gegeven moment was de volgende stelling bereikt met Jasel met zwart aan zet:


,

Met nog 3 wedstrijden tegen mede-concurrenten en 1 wedstrijd tegen hekkensluiter Spijkenisse, is het duidelijk dat degradatie vrijwel zeker is afgewend maar ook dat de tweede plaats achter HMC dit seizoen het hoogst haalbare lijkt.

Edgar Blokhuis

20221217 DD 1

Berichten: