Nieuws

23 Mei 2023:
Goede prestatie van onze jeugdspelers bij de Persoonlijk kampioenschap F,G en H

Op zondag 14 mei werd op de Zusterlaan in Delft het Persoonlijk kampioenschap F,G en H gehouden waarbij DD was vertegenwoordigt door enkele van onze jongste en getalenteerde jeugdspelers. Deze waren Malem Ngangbam in de F-categorie (geb. 2014), August Wälzholz in de G-categorie (geb. 2015) en Zidan Kazi, Mithran Gnanasekaran, Sriyasree Mohapatra en Anson Hooper in de H-categorie (geb. 2016).

In de F-categorie was Malem op de tweede plek geëindigd wat een top resultaat was aangezien ze op basis van haar leeftijd in de lagere H-categorie had moeten spelen maar werd uiteindelijk in de F-categorie geplaatst op basis van haar rating. Dit gaf haar per direct ook het recht om deel te nemen aan het NK meisjes van volgende maand!

20221204_C-categorieMalem in actie (rechts)
20221204_D-categorieMalem met haar prijsje 

In de G-categorie deed alleen August Wälzholz mee en eindigde ergens in het middenmoot. Dit was zeker een goede start voor August aangezien hij nog niet zoveel jeugdtoernooien heeft gespeeld en langzamerhand meer ervaring begint op te doen.

20221204_C-categorieAugust in actie (links)
20221204_D-categorieMithran en Sriyasree in actie (rechts)

En als laatste de H-categorie, de groep waarin de meeste van onze jeugdspelers zaten. Het lukte Zidan om kampioen te worden in deze categorie wat ook betekent dat hij automatisch recht heeft gekregen om deel te nemen aan het NK van volgende maand. Mithran heeft het ook heel goed gedaan en eindigde op de derde plek. Dankzij Mithran's rating heeft hij ook het recht gekregen om deel te nemen aan het NK! Halverwege het toernooi was het spannend om te zien hoe Mithran en Zidan tegen elkaar moesten spelen waarin Zidan overtuigend heeft gewonnen! Verder deden Sriyasree en Anson ook mee in deze categorie en beide eindigden in het middenmoot. Voor beiden geldt ook dat ze weinig ervaring hebben met het spelen van toernooien waarbij dit ook een goed begin is.

20230514_PK FGH_Zidan en Mithran_prijsjesZidan en Mithran met hun prijsje

Kortom, het was een geslaagde middag waarbij onze jeugd het heel goed heeft gedaan en iedereen hun best deed tijdens het hele toernooi. Nogmaals gefeliciteerd Malem, Zidan en Mithran die gekwalificeerd zijn voor het NK dat plaats zal vinden op zaterdag 17 juni in Spijkenisse. Dit is zeker een mooie uitdaging voor onze spelers die zeker talent hebben en de laatste tijden enorme vooruitgang hebben gemaakt!

Daniel Diaz (jeugdtrainer)

Berichten: