Nieuws

10 Oktober 2023:
DD 1 wint Haags onderonsje tegen DSC Delft 1

Ik eindigde het vorige verslag met te zeggen hoe tevreden ik was als teamleider met de 7.5-2.5 overwinning zonder verliespartij en werd nu prompt getrakteerd op een tweede 7.5-2.5 overwinning en weer zonder verliespartij! Dit zelfs ondanks de afwezigheid van Jasel die meedeed met de European Club Cup in Albanië. Ook nu was er weinig op de overwinning af te dingen, hoewel ik moet bekennen weinig van de partijen zelf te hebben gezien.

Aan bord 1 stond Dennis wat beter maar toen John zich bevrijdde was de remise al snel getekend. Jeroen leek lange tijd op bord 2 op een overwinning af te stevenen maar moest uiteindelijk in remise berusten. Rick zette zijn zegereeks voort tegen zijn pupil in een Siciliaanse partij en Gerrit hield knap Michielsen op remise na zelfs (veel) beter te hebben gestaan.

De partij van de dag werd door invaller Mark Bueno op bord 5 gespeeld. Het voordeel van zijn tegenstander liep op tot +8 maar Mark hield het hoofd koel en offerde zich terug in de partij. Na een fout van zijn tegenstander wikkelde Mark vakkundig af naar een technisch gewonnen eindspel. De partij is hiernaast met commentaar van Mark terug te vinden.


,

Aan borden 6 en 7 hielden Rachid en Lars hun tegenstanders op remise ondanks het bijna honderd punten elo-verschil maar aan de laatste drie borden sloeg DD weer toe. Onno speelde een puike partij tegen Ted Barendse na een onnauwkeurigheid van Ted in de opening. Noah kwam met het loperpaar uit de opening en liet zien daar goed mee te kunnen omgaan. Hoewel tegenstander Richard Oranje nog lang verzet bood, kon hij niet verhinderen dat Noah zijn zegereeks voortzette. Ikzelf had aan bord 10 met wit een pionnetje gesnoept maar de zwarte aanval die daarop volgde ernstig onderschat. Zwart had in voordeel kunnen komen maar toen dat werd nagelaten bloedde de aanval dood en bleek wit een viertal pionnen te zijn voorgekomen.

20231011 DD 1 RitzerveldRitzerveld – Oranje

DD staat nu gedeeld aan kop met een half bordpunt voorsprong op het sterke Sas van Gent. Die ontmoeten we in de vijfde ronde (uit in Zeeland) maar daarvoor wachten ons twee belangrijke wedstrijden tegen de nummers 3 en 4, Voorschoten en LSG 2.

Edgar Blokhuis

20231010 DD 1 score

Berichten: