Nieuws

07 Februari 2024:
Schaaktoernooi in Centro Español

Vorig jaar kreeg het bestuur een e-mail van Lilian de Martín dat Centro Español la Haya (Spaanse gemeenschap in Den Haag) graag een schaakactiviteit willen organiseren.

In overleg met mijn mede bestuursgenoten, mocht ik contact opnemen met Lilian en de Spaanse Gemeenschap.

Samen met Lilian en Rafael Poldo Guardo (bestuurslid van Centro Español la Haya) hadden wij besloten een schaaktoernooi te organiseren. Een gesloten toernooi aangevuld door zowel leden van de Spaanse gemeenschap als Spaans sprekende DD'ers.

Voor het speeltempo hebben wij besloten een tijdvoordeel te geven aan de spelers die qua rating lager zijn. Zo moest ik in de meerderheid van mijn partijen met één minuut op de klok tegen een tegenstander met 5 minuten of zelfs 10 minuten spelen.

Het was een succesvolle zaterdagmiddag én het begin van een mooie samenwerkingsverband tussen DD en Centro Español la Haya.

Graag wil ik namens ons bestuur, Centro Español bedanken voor hun gastvrijheid en bereidheid om ons denksport te promoten onder hun leden.

¡Muchísimas gracias y hasta la próxima vez!

Hierbij volgt de eindrangschikking en de foto's van het toernooi.

20240207_Eindstand_Torneo La HayaEindstand als kruistabel

20240207_Eindstand_Torneo La Haya_2Eindstand na 9 rondes

20240207_Winnaars_Torneo La HayaVan rechts naar links: Juan Carlos (president van Centro Español), Daniel Diaz (3e), Jasel Lopez (1e), Jesus Jara (2e) en Lilian de Martin (mede organisator)

20240207_Daniel en Rafael_Torneo La HayaDaniel Diaz tegen Rafael Polo Guardo

Jasel Lopez

Berichten: