Nieuws

13 November 2013:
DD 7 pakt belangrijke punten tegen Botwinnik 4

Thuis tegen Botwinnik 4 heeft DD 7 een goede slag geslagen op weg naar handhaving in de tweede klasse. Het werd 6-2.

Na met de nodige moeite de klokken op het nieuwe HSB tempo te hebben ingesteld, is de wedstrijd vrij rustig begonnen. Op de meeste borden werd er rustig gemanoeuvreerd, terwijl er op een paar de stukken eraf vlogen. 

Rein kwam op bord 6 al gauw in een pionneneindspel terecht, die op het eerste gezicht gewonnen leek. Zijn tegenstander hield echter taai stand.

Op bord 3 had Alfred maar een paard voor een toren en enkele pionnen. De stelling leek verloren, maar met de dames nog op het boord bleef hij stug doorspelen.

Op de andere borden zag ik voor de meeste teamgenoten een licht voordeel. In mijn eigen partij kon ik een aanval op de damevleugel opbouwen, waartegen heel passief werd verdedigd. Op dit moment begonnen te punten in te rollen.

Raf aanvaardde op bord 8 het remise aanbod van zijn tegenstander bij een stelling waarin hij ietsje beter stond. Rein heeft na hard werken in een mooi eindspel het volle punt binnengehaald. En op bord 1 speelde Dick remise.
 
Ikzelf kon doorbreken op de damevleugel, met pionwinst en aanvalskansen tot gevolg. Met de dames nog op het bord had ik een ietwat lastig eindspel verwacht, maar mijn tegenstander liet zich al gauw mat zetten op de achterste rij.

Robert stond ook goed met wit, maar nog niet gewonnen leek het. Ik moet zijn stelling hebben onderschat of zijn tegenstander heeft geblunderd. Hoe dan ook, we konden nog een overwinning noteren. 

Waar de verwachting was dat Auke het laatste benodigde punt zou pakken, was het juist Alfred die wist te winnen. Zijn tegenstander gaf een volle toren weg, waarna Alfred alsnog simpel wist te winnen. Auke daarentegen had een winnende combinatie op het oog, die hij toch maar niet uitvoerde. Met als zuur gevolg dat hij een 0 mocht noteren.

Als laatste won ook Pieter op bord 2 zijn partij. Zo werd een mooie 6-2 overwinning geboekt. Over 2 weken mogen we thuis tegen Voorburg 1 dit resultaat een goed vervolg geven.

Selwyn Rosenstand

Berichten: