Vierkampen september 2020


Pion-groep: Aleksander en Leo konden vanwege Corona niet spelen op de club en besloten om die reden tot remise. Gosse en Jan Willem speelden een inhaalpartij met twee gezichten. In het eerste deel kwam Gosse gewonnen te staan maar toen er te veel op koningsaanval werd gegokt draaide de partij en kwam Jan Willem met goede zetten gewonnen te staan. Toch ook hier een vredelievende remise. Voor Gosse de felicitaties voor het winnen van deze groep. 

Paard-groep: Jaco hield woord en legde Hans in hun inhaalpartij het vuur aan de schenen. Super interessante partij met twee spelers die vol op de koningsaanval speelden. Hans bovenliggend in het eerst deel van de partij en na wat gemiste kansen nam Jaco resoluut over. Beiden hadden kunnen winnen met uiteindelijk ook hier een sportieve uitslag op het bord.

Loper-groep: Daniel en Prajit streden in hun inhaalpartij om de eerste plaats. En wat had ik het Daniel graag gegund. Hij gaat steeds beter schaken dus een eerste plek was erg leuk geweest. Maar ja, daar heb je twee voor nodig dus, en nieuw (jeugd)lid Prajit was niet van plan mee te werken. Terecht natuurlijk, gaan voor die overwinning, maar het moest uit de tenen komen. Na een lang manoeuvreer gevecht, met over en weer nog wat kleine foutjes lukte het Prajit door te breken met een pion naar de overkant. Mooie forcing met een pionvork op twee torens! Van harte Prajit gefeliciteerd met de overwinning in deze sterke vierkampgroep!

Toren-groep: Door verschillende oorzaken hier wat minder partijen dan voorzien. Dat maakte niets uit voor de eerste plaats. Max won de inhaalpartij van de andere Max en eindigde onbedreigd bovenaan. Van harte gefeliciteerd.
We zullen nooit weten wat de definitieve stand in deze groep zou zijn geweest als andere partijen waren gespeeld. Ik denk dat Bassem en Max Milian hun borst nat hadden kunnen maken want David, ook nieuw (jeugd)lid, speelt al heel doordacht schaak. Omdat er geen inhaalpartij was speelde hij tegen Jinan Shin uit een groep hoger en in een strategische partij won David zo op het oog terecht. Een prima prestatie want Jinan is een gehaaide, taaie en moeilijk te bespelen tegenstander.  

Dame-groep: Deze vierkampgroep is niet goed van de grond gekomen. Maar we hebben wel twee winnaars want Pieter en Hajin hebben twee keer tegen elkaar gespeeld. En met een eindstand van 1:1 kan Hajin beslist tevreden zijn, en Pieter gewaarschuwd voor het vele talent dat eraan zit te komen. Mooie partijen gespeeld!

 
Vierkampen september

Groep: pion
Nr Naam 1 2 3 4 Tot Plts
1 Aleksander Henke

0
½ 1
1½ 2

2 Gosse Romkes
1

1
½ 2½ 1

3 Leo Kuiper
½ 0

½
1 3

4 Jan Willem Koelmans
0
½ ½

1 3Vierkampen september
Groep: paard
Nr
1 2 3 4 Tot Plts
1 Theo van Orsouw

0
1
1
2
2

2 Hans Segers
1

1
½ 2½ 1

3 Stan Cortenbach
0
0

0
0
4

4 Jaco Arkesteijn
0
½ 1

1½ 3
Vierkampen september
Groep: loper
Nr Naam 1 2 3 4 Tot Plts
1 Daniel Diaz

1
0
1
2
2

2 Adri Voermans
0

0
0
0
4

3 Prajit Kumar
1
1

½ 2½
1

4 Jinan Shin
0
1
½
3


Vierkampen september
Groep: toren

Nr Naam 1 2 3 4 Tot Plts
1 David Madularea

-
-
0
0
3

2 Bassem AlSamragy
-

1
0
1
2

3 Max Millian
-
0

0
0
3

4 Max van Herpen
1
1
1

3
1
Vierkampen september
Groep: dame
Nr Naam 1 2 3 4 Tot Plts
1 Anand Matabadal2 Pieter Joosten


1+0

1
1

3 Hajin Shin

0+1


1
1

4 Marloes Vernooijs