Online-vierkampen maart 2021


Online-vierkampen maart
Piongroep
Nr Naam 1 2 3 4 Tot Plts
1 Gosse Romkes
1
0
1
2
1
2 Theo van Orsouw
0

0
0
0
4
3 Stefan Boeters
1
1

0
2
1
4 Leo Kuiper 0
1
1

2
1

Ronde 3:

Leo wint zijn inhaalpartij uit de tweede ronde van Stefan. Doordat Stefan vervolgens van Gosse wint, helemaal terecht, ontstaat in deze groep een onduidelijke situatie. Stel dat Leo van Theo wint in de enige nog openstaande wedstrijd dan hebben drie spelers twee punten. Dan gun ik de overwinning aan Stefan (wint immers onderlinge partij), maar Stefan gunt het dan aan Leo (idem) en Leo vervolgens aan Gosse (idem). Wie is dan de groepswinnaar, waarschijnlijk drie winnaars!?

Online-vierkampen maart
Paardgroep
Nr Naam 1 2 3 4 Tot Plts
1 Stan Cortenbach

1
½ 0
1½ 2
2 Hans Ranft
0

½
0
½ 3
3 Remko de Waard
½ ½

0
1 2
4 Gerard Werkhoven
1
1
1

3
1

Ronde 3:

In de Paard-Groep een duidelijke winnaar in de persoon van Gerard, alhoewel het ook anders had kunnen gaan als ik Hans goed begrijp: “en.... weer verloren...Ha Gosse, handige speler die Gerard...Ik stond denk ik beter, hij had wel druk en ik de kwaliteit. Geef pardoes een stuk weg....Nou ja, goed cluppie dat DD....”. Maar Hans kent misschien ook de achtergrond van zijn wat matige score: “Misschien train ik wat teveel.........ben bezig met een andere opening en stop daar alle beschikbare tijd in, ik speel het alleen nog niet....ergo, minder scherp blijkbaar. Vanavond was wel sneu hoor....echt wel balen.....”. Kom op Hans, niet getreurd en win een vierkampje in April. De partij Remko-Stan staat gepland op donderdagavond 25 maart en is van belang voor degradatie. Hans en Remko staan op de wip.

Online-vierkampen maart
Lopergroep
Nr Naam 1 2 3 4 Tot Plts
1 Tomas Scholtus

0
1
0
1
4
2 Max van Herpen
1

0
½ 2
3 Imanol Leorato
0
1

1
2
1
4 Paul Koks
1
½ 0

1½ 2

Ronde 3:

In de Loper-groep is nu ook een winnaar bekend, Imanol! Thomas Scholtus kon nog gelijkkomen met Imanol die hij in de derde ronde met een keurige combinatie, in overigens gelijke stand, heeft verslagen. En Thomas is fair in zijn toelichting daarop: “Ik heb gisteren al een partij gespeeld tegen Imanol Leorato in de Loper Groep. Na een hoogstaande partij zonder fouten waarin wit de hele tijd iets beter stond, was het na een verrassende blunder zwart die aan het langste eind trok. 0-1. Imanol Leorato 0 - Tomas Scholtus 1”. Dat is inderdaad een heel aardige slotcombinatie! En van de vader van Imanol vernemen we: “You probably had the result from Tomas already. Imanol-Tomas 0-1. Once again, a victory for the player with the black pieces: a balanced game is abruptly ended by a careless capture. Cheers”. De partij Max van Herpen - Paul Koks in de lopergroep van de derde ronde is via een geweigerd damegambiet in een toreneindspel beland en geëindigd in remise. De laatste partij tussen Max en Thomas zou dus beslissend zijn en is inmiddels gespeeld. Als Thomas zou winnen zou hij de eerste plaats kunnen opeisen maar hij verloor van Max waardoor de jonge Imanol groepswinnaar werd.

Online-vierkampen maart
Torengroep
Nr Naam 1 2 3 4 Tot Plts
1 Auke de Vries

1
1
½
2½ 1
2 Sander Harmes
0

1
1
2
2
3 Simon Bruyning
0
0

1
1
3
4 Matthijs Willemse
½ 0
0

½ 4

Ronde 3:

Auke is een echte gentleman want over zijn winstpartij tegen Simon in de derde ronde spreekt hij als volgt: Ik heb mogen winnen van Simon Bruyning.” Auke is tevens winnaar geworden van de Toren-Groep met een half punt meer dan Sander. Keurig gedaan dus. Maar Sander en Simon zaten Auke behoorlijk op de hielen!

Online-vierkampen maart
Damegroep
Nr Naam 1 2 3 4 Tot Plts
1 Ard van der Zwart

0
1
1
2
2
2 Marloes Vernooijs
1

1 1 3
1
3 Carlijn Versluis
0
0

0
0
4
4 Uub Willemse-Jacobson
0
0
1

1
3

Ronde 3:

Uit de Dame-groep komt het volgende commentaar: “Bij deze de uitslag van de schaakpartij tussen mij en Marloes. Marloes heeft glansrijk van me gewonnen “. En daarmee haalt Marloes de eerste plaats binnen. Van harte gefeliciteerd. De nog openstaande partij tussen Carlijn en Ard is door laatstgenoemde gewonnen. Jammer Carlijn, het was een zware groep voor jou. Wie gaan erdoor in april? Uub heeft echter al laten weten dat: “Ik het op zich leuk vond om tegen iemand anders dan Matthijs te schaken, maar ik moet toch wel eerlijk zeggen dat ik het sociale aspect van iemand tegenover je mis. Wie weet dat we dat eens kunnen uitproberen over een half jaar.” En eigenlijk geldt dat voor iedereen wel zo’n beetje, met een glas wijn in de hand live tegen iemand schaken is natuurlijk het leukst!

Op één partij na in de paard-groep zijn alle partijen gespeeld. Ik denk dat we met z’n allen terug kunnen kijken op een geslaagde vierkampen uitvoering in maart. Vanavond, dinsdag 23 maart, was er weer een persconferentie van het kabinet. Helaas worden de maatregelen gecontinueerd vandaar dat we in april doorgaan. Ik zie jullie dan graag allemaal weer terug!

Gosse

Berichten: