Nieuws

12 Juni 2021:
Uitslagen DD-Vierkampen Juni 2021 (uitslagen tweede ronde)

Winnaars en potentiele verliezers komen langzaam in beeld. Nog niets beslist natuurlijk maar voor sommige spelers staan de seinen op groen en bij anderen op rood.
12 Juni 2021:
HSB-sterrenteam D1 (jeugd) derde bij Nederlands kampioenschap

Op 22 mei en 5 juni vond online het Nederlands kampioenschap voor jeugdteams plaats. Het "HSB-sterrenteam D1" was bijna een DD-team: Prajit en Prayan Kumar, David Madularea en Hayun Shin deden mee.

Met een gelijkspel tegen de twee top-clubs (HSG en ESV), maar helaas ook een nederlaag tegen het laag geplaatste Chesscool werden het uiteindelijk 11 punten uit 8 rondes en de derde plaats. Gefeliciteerd!

Prajit haalde op het topbord sterk 5½ uit 7. Topscorer werd echter Noah Ritzerveld (SHTV) met 6 uit 6.
11 Juni 2021:
Zomer-snelschaakkampioenschap pas in september

Traditiegetrouw zou het DD-snelschaakkampioenschap in juni plaatsvinden. Gezien de actuele Corona-situatie schuiven we het dit jaar echter naar begin september. Snelschaken is weliswaar weer toegestaan, voor een groot snelschaakevenement op de club vinden we het echter nog te vroeg. We hopen dat de situatie tot september verder ontspant zodat snelschaken zonder bedenkingen mogelijk is.
11 Juni 2021:
Van-Eekelen-beker, 2e ronde

De tweede ronde van de DD-beker staat op de donderdagen 17 en 24 juni op de agenda.
10 Juni 2021:
Trainingssessies J. v/d Wiel 19 en 26 juni

Ook groepslessen mogen na de recente versoepeling van de Corona-maatregelen weer. We grijpen de kans en kondigen een dubbele sessie met John van der Wiel aan.

Het thema van de sessie op 19 juni (lagere ratings) is ''Aanval vs. verdediging vanuit openingsbehandeling". Op 26 juni volgt dan voor de hogere ratings "Complicaties en calculaties na bekende Spaanse variant".
 •  Zaterdag, 19 juni, 14u - 16.15u, rating <1900
 •  Zaterdag, 26 juni, 14u - 16.15u, rating >1800
(De ratinggrenzen zijn een indicatie voor het te verwachtte niveau, uiteraard wordt niemand weggestuurd als hij/zij alleen op de andere datum kan.)


05 Juni 2021:
Uitslagen DD-Vierkampen juni 2021 (eerste ronde)

Hierbij de eerste uitslagen van ronde 1. Door de afwezigheid van een enkeling is niet elke vierkamp direct goed op gang gekomen. Er zijn echter voldoende mogelijkheden om partijen in te halen. We vragen daarbij om ieders begrip en enige coulance om een enkele valse start te repareren.
30 Mei 2021:
DD-Vierkampen Juni 2021

Het is verheugend dat vanaf dinsdag 1 juni a.s. een grote groep van 28 schakers elkaar in 7 vierkampen weer kan ontmoeten achter het schaakbord, veelal in het NSG.

Vooralsnog schaken we nog op twee bordenom de anderhalve meter te garanderen. We verwachten dat iedereen in het NSG een mondkapje draagt. Tijdens de partij kan het mondkapje af.

Het speeltempo is 45 min. + 15 sec. (zelf in te stellen op de klok) en noteer aub zelf de uitslagen op het informatiebord.

* DD volgt strikt de regels en richtlijnen van de KNSB inzake Corona. Wanneer verdere versoepelingen komen wordt dat vanuit de KNSB aan ons gecommuniceerd. Snelschaken en schaken tegen wisselende tegenstanders is vanuit de KNSB nog verboden. 
» Lees meer
Klik verder voor de groepsindelingen en het speelschema.
29 Mei 2021:
Ton Bodaan wint open rapidkampioenschap online

Met overmacht heeft Ton Bodaan de Corona-online-editie van het open rapidkampoenschap gewonnen (5½ uit 6). Door overwinningen op Theo van Orsouw en Noah Ritzerveld in de ronden 3 en 4 wist hij de achtervolgers op afstand te brengen. Een remise tegen Lothar van der Sluijs was het enige halfje dat hij afstond.

Op de gedeelte tweede plaats eindigden Lothar van der Sluijs (daardoor ook DD-rapidkampioen) en Noah Ritzerveld (beiden 4 uit 6). Van der Sluijs kwam na drie remises aan het begin te laat op stoom om kans op de overwinning te maken.29 Mei 2021:
The Hague Thursday Rapid

De laatste editie van de donderdagavond-rapid voor de heropening van de club is gewonnen door Ben van Ham (3 uit 3). Verder op het podium: Theo van Orsouw en Nadeem Taverne.


26 Mei 2021:
Aanmeldingen DD Rapid Open

De teller bij de aanmeldingen voor het open rapidkampioenschap op 29 mei (online op Tornelo) staat op dit moment op 11. Verdere inschrijvingen zijn uiteraard welkom.
Agenda
 • Do
  17 Jun
  DD-beker (2e ronde)
 • Za
  19 Jun
  Training J. v/d Wiel
 • Di
  22 Jun
  Vierkampen juni (4)
 • Do
  24 Jun
  DD-beker (2e ronde)
 • Za
  26 Jun
  Training J. v/d Wiel
Training J. v/d Wiel
Zaterdag, 19 juni, NSG
14-16.15u: rating < 1900

Zaterdag, 26 juni, NSG
14-16.15u: rating > 1800
Gasten zijn welkom