Nieuws

05 September 2020:
Partijen Van-Eekelen-beker

Bekerwinnaar Hans Segers heeft zijn overwinningen uit de halve finale (tegen Rogier van Egmond) en de finale (tegen Stefan Boeters) van kort commentaar voorzien.

Van Egmond Segers, zwart aan zet
Hoe had zwart hier direct kunnen winnen?
05 September 2020:
Donderdags-themareeks opgestart

Met een openings-editie (Benkö-gambiet) van Stefan Boeters is de donderdags-themareeks opgestart. Na een introductie van een half uur speelden de aanwezigen twee thematische partijen vanuit de typerende beginstelling van de opening. Thema-voorstellen en bijdragen voor verdere edities van deze reeks zijn welkom.


Thema-partijen: Benkö-gambiet
02 September 2020:
Donderdag thema-avonden

DD begint met een reeks thema-avonden op donderdagen. Het formaat is: een half uur introductie, daarna twee thematische partijen met tempo 20 min + 10 sec.

De aftrap op 3 september doet Stefan Boeters met een openingsavond: introductie in het Benkö-gambiet en twee thematische partijen met deze opening. Gasten zijn welkom. De invulling van de volgende thema-avonden wordt op de website bekend gemaakt.
02 September 2020:
First Tuesday Rapid September

Ook bij de terugkeer van het maandelijkse rapidtoernooi aan zijn gebruikelijke plek (eerste dinsdag van de maand) bleek Gerrit Prakken weer de sterkste (4 uit 4). In de laatste ronde was Stan Cortenbach er dicht bij om de overwinning te pakken, maar slaagde er toch niet in om een gewonnen stelling tegen Prakken te verzilveren.
27 Augustus 2020:
The Hague Thursday Rapid

Bij de laatste zomer-editie van de online Thursday Rapid was de belangstelling zo groot als allang niet meer. Niels Engelen won op tiebreak voor Stefan Boeters en Jan Postma.

Ook als DD volgende week weer open gaat op donderdagen, zullen we voorlopig doorgaan met de Thursday online rapid. Het zal blijken of de recente animo zich doorzet.


26 Augustus 2020:
Gerrit Prakken wint Tuesday Rapid

Ook de tweede editie van de Tuesday Rapid is door Gerrit Prakken gewonnen. Hij eindigde op een perfecte score (4 uit 4) en liet Stefan Boeters (3½), Gosse Romkes en Roan Brady (beiden 2½) achter zich.

Vanaf september gaan we terug naar het oorspronkelijke tijdstip: de éérste dinsdag in de maand. Aanstaande week is er dus direct weer een rapidtoernooi.
26 Augustus 2020:
Zomercompetitie augustus afgerond

Na de laatste inhaalpartijen staat ook de einduitslag in de groepen 3 en 4 vast: Paul Tommassen won van Jaco Arkesteijn en eindigde aan de kop van groep 3 (2½ uit 3). Hetzelfde resultaat bereikte Auke de Vries in groep 4 die zijn partij tegen Marloes Vernooijs kon winnen.

We zijn van plan om dit formaat (vierkampen met wat kortere bedenktijd) een vervolg te geven. Meer informatie binnenkort.
26 Augustus 2020:
The Hague Thursday Rapid

Tot eind augustus blijft DD op de donderdagen nog gesloten. Online is er de mogelijkheid om een toernooitje à la "First Tuesday Rapid" te spelen:

Donderdag, 27 augustus, 20.15 uur: Rapid Team The Hague (4 x 15 min + 5 sec)

Registratie vanaf 1 uur voor begin van het toernooi.
22 Augustus 2020:
25 augustus: Tuesday Rapid

De zomercompetitie augustus is op enkele inhaalpartijen na afgerond. A.s. dinsdag daarom weer een editie van de Tuesday Rapid (4 rondes Zwitsers, 15 min + 5 sec per speler per partij).
22 Augustus 2020:
Hans Segers wint Van-Eekelen-beker

Nadat het clubkampioenschap 2020 aan de virus ten prooi gevallen was, kon in ieder geval nog de competitie om de DD-beker worden afgerond. Hans Segers won de finale met zwart tegen Stefan Boeters. Nadat de partij een hele tijd ongeveer in evenwicht was gebleven, grepen in opkomende tijdnood beide spelers mis, maar Segers hield toch beter de overzicht en kon bij gereduceerd materiaal nog een mataanval optuigen.

Gefeliciteerd, Hans!


Boeters (rechts) Segers
Agenda
 • Di
  29 Sep
  Vierkampen (R)
 • Do
  01 Okt
  Interne (do 1)
 • Za
  03 Okt
  Rapid / snelschaken
 • Di
  06 Okt
  First Tuesday Rapid
 • Do
  08 Okt
  Interne (do 2)
 • Za
  10 Okt
  Rapid / snelschaken
 • Di
  13 Okt
  Interne (di 1)
 • Do
  15 Okt
  Interne (do 3)
 • Za
  17 Okt
  DD 1 invitatietoernooi
Training J. v/d Wiel
Zaterdag, 26 september, NSG
14-16.15u: rating > 1800
Gasten zijn welkom.