Nieuws

22 Juni 2021:
IJdeltuiterij

In de partij Buzo - Vaisman, Mangalia 1977, ontstond onderstaande stelling. Zwart is aan zet. Zwart staat met zijn stuk meer duidelijk beter en eigenlijk wint alles. Maar hij is ijdel genoeg om het publiek te willen imponeren en/of een sponsor te versieren en zoekt naar een indrukwekkende manier om niet alleen de winst maar ook eeuwige roem binnen te halen.


19 Juni 2021:
Opening van DD, NSG en het schaakseizoen 2021-2022

DD-schaakfestival voor alle leden: 4 - 12 september 2021

Achter de schermen is het DD bestuur, in samenspraak met een gewaar­deerd lid van onze vereniging, bezig met een groots schaakspektakel in de eerste weken van september. Als uitnodiging aan alle leden om weer te komen schaken.


18 Juni 2021:
DD Vierkampen juni 2021 (uitslagen derde ronde)

Met vrijwel alle winnaars in beeld, idem de degradanten, feliciteren we:
  • Rogier van Egmond die zijn schakers in deze groep voor wist te blijven. Een goede prestatie kan dit zeker genoemd worden.
  • Prajit Kumar met zijn winst in de Piongroep wat recht geeft op promotie naar de hoogste groep. Mooi gespeeld.
  • Reinhard Henn en Raymond Timmermans voor hun gedeelde eerste plaats in de Paardgroep. Onderling resultaat was remise, het lot gaat beslissen over de promotie.
  • In de Lopergroep heeft Theo uiteindelijk de winst binnengesleept. Het lukte anderen niet hem in te halen. Van harte Theo, met de winst, en dus ook promotie. 
  • Jinan Shin voor zijn winst in de Damegroep, met daarin een echte Dame op plaats 2, wat hem recht geeft op promotie. Mooi gedaan allebeide!
  • Prayan Kumar die de Koningsgroep heeft gewonnen met 3 uit 3. Jij weet ook hoe de schaakstukken lopen en ik ben benieuwd hoe het zal gaan in een groep hoger in juli.
12 Juni 2021:
Uitslagen DD-Vierkampen Juni 2021 (uitslagen tweede ronde)

Winnaars en potentiele verliezers komen langzaam in beeld. Nog niets beslist natuurlijk maar voor sommige spelers staan de seinen op groen en bij anderen op rood.
12 Juni 2021:
HSB-sterrenteam D1 (jeugd) derde bij Nederlands kampioenschap

Op 22 mei en 5 juni vond online het Nederlands kampioenschap voor jeugdteams plaats. Het "HSB-sterrenteam D1" was bijna een DD-team: Prajit en Prayan Kumar, David Madularea en Hayun Shin deden mee.

Met een gelijkspel tegen de twee top-clubs (HSG en ESV), maar helaas ook een nederlaag tegen het laag geplaatste Chesscool werden het uiteindelijk 11 punten uit 8 rondes en de derde plaats. Gefeliciteerd!

Prajit haalde op het topbord sterk 5½ uit 7. Topscorer werd echter Noah Ritzerveld (Bobby Fischer Wassenaar) met 6 uit 6.
11 Juni 2021:
Zomer-snelschaakkampioenschap pas in september

Traditiegetrouw zou het DD-snelschaakkampioenschap in juni plaatsvinden. Gezien de actuele Corona-situatie schuiven we het dit jaar echter naar begin september. Snelschaken is weliswaar weer toegestaan, voor een groot snelschaakevenement op de club vinden we het echter nog te vroeg. We hopen dat de situatie tot september verder ontspant zodat snelschaken zonder bedenkingen mogelijk is.
11 Juni 2021:
Van-Eekelen-beker, 2e ronde

De tweede ronde van de DD-beker staat op de donderdagen 17 en 24 juni op de agenda.
10 Juni 2021:
Trainingssessies J. v/d Wiel 19 en 26 juni

Ook groepslessen mogen na de recente versoepeling van de Corona-maatregelen weer. We grijpen de kans en kondigen een dubbele sessie met John van der Wiel aan.

Het thema van de sessie op 19 juni (lagere ratings) is ''Aanval vs. verdediging vanuit openingsbehandeling". Op 26 juni volgt dan voor de hogere ratings "Complicaties en calculaties na bekende Spaanse variant".
  •  Zaterdag, 19 juni, 14u - 16.15u, rating <1900
  •  Zaterdag, 26 juni, 14u - 16.15u, rating >1800
(De ratinggrenzen zijn een indicatie voor het te verwachtte niveau, uiteraard wordt niemand weggestuurd als hij/zij alleen op de andere datum kan.)


05 Juni 2021:
Uitslagen DD-Vierkampen juni 2021 (eerste ronde)

Hierbij de eerste uitslagen van ronde 1. Door de afwezigheid van een enkeling is niet elke vierkamp direct goed op gang gekomen. Er zijn echter voldoende mogelijkheden om partijen in te halen. We vragen daarbij om ieders begrip en enige coulance om een enkele valse start te repareren.
Agenda
Training J. v/d Wiel
Zaterdag, 17 juli, NSG
14-16.15u: rating < 1900

Zaterdag, 24 juli, NSG
14-16.15u: rating > 1800
Gasten zijn welkom