Nieuws

19 September 2023:
WK seniorenteams in Ohrid (Noord-Macedonië)

Gerrit Prakken en Rogier van Egmond zijn naar Noord-Macedonië gereisd en nemen aan het WK voor seniorenteams (S65) deel. Samen met Ed Baarslag en Jos ten Hakken vormen ze team "Nederlands Orange" en zijn qua rating als 11e van 26 teams geplaatst. In de eerste ronde scoorden ze een 2½-1½ overwinning op Ierland.
19 September 2023:
» Interview Jan Timman NRC (tip F.P. v/d Bos)
19 September 2023:
DD 1 start met overwinning op SOPSWEPS'29

DD 1 is het seizoen uitstekend begonnen met een klinkende overwinning op promovendus SOPSWEPS'29. Wat vooral veel hoop voor de toekomst geeft is dat de twee nieuwkomers Noah Ritzerveld en Andrey Birg (als invaller) hun debuut voor het eerste tiental met een klinkende overwinning afsloten. Met 11 jaar is Noah veruit de jongste debutant in het eerste tiental van DD ooit.
18 September 2023:
Inschrijving clubkampioenschap open t/m 30 september

Met het DD-festival als seizoensopening achter de rug gaan we de planning van het verdere seizoen aanpakken. De klassieke Interne wordt weer op de gewone manier gespeeld: eerste helft in het najaar (start: 12 oktober), tweede helft met een nieuwe indeling in het voorjaar. Ook de DD-beker (knock-out-competitie) gaat op de gewone manier door. Inschrijving via e-mail: webmaster.dd1852@gmail.com
16 September 2023:
Uitslagen Ronde 1 / Indeling Ronde 2: Drie Ronden Semi-Zwitsers (september 2023)

In het kader van de DD-Vierkampen wordt in september een 3 Ronden Semi-Zwitsers gespeeld in een groep van 10 spelers.

Voor de eerste ronde van het toernooi zijn de uitslagen bekend.
De indeling voor de tweede ronde kon daarom worden bepaald.

Voor uitslagen en indeling klik 'Lees meer'.
16 September 2023:

KNSB-competitie 16 september 2023

SOPSWEPS'29 DD 1 2½-7½

DD 1 is het enige DD-team dat vandaag bij de aftrap van het nieuwe seizoen aan de start mag. DD 2 zit in een poule van 9 teams en is juist in de eerste ronde vrij. DD 3 en DD 4 starten in hun poules regulier pas op 7 oktober.
14 September 2023:
Noah Ritzerveld op 50% bij EK jeugd U12

Bij het EK jeugd in Mamaia (Roemenië) is Noah Ritzerveld precies op 50 geëindigd. Na twee overwinningen in de beginrondes en twee nederlagen in rondes 4 en 5 sloot hij het toernooi met vier remises op rij af. Gefeliciteerd met dit resultaat in -- blijkbaar -- een loodzware groep met veel enorm ondergerate spelers.

20230914 NK snelschaken_5Nederlandse afvaardiging in Mamaia (foto: E. Zecha)
14 September 2023:
NK snelschaken Rotterdam: Niels Bos bereikt B-poule

Bij het NK snelschaken (9 september in Rotterdam) dat helaas overlapte met de DD-festivalweek, waren zes DD-ers actief. Niels Bos wist de finalepoule B (nr 13 t/m 24 van het eindklassement) te bereiken en eindigde daardoor als hoogste DDer:
 • Niels Bos (2 uit 11 in poule B)
 • Andrey Birg (6 uit 11 in poule D)
 • David Madularea (6 uit 11 in poule H)
 • Chingthang Ngangbam (6½ uit 9 in poule Q)
 • Paul Koks (5½ uit 9 in poule Q)
 • Malem Ngangbam (8 uit 9 in poule R)
Malem Ngangbam won haar poule, Chingthang behaalde de tweede plaats.
14 September 2023:
Uitnodiging Algemene Ledenvergadering 21 september

Op donderdag 21 september aanstaande, 20.00 uur, is er de jaarlijkse algemene ledenvergadering van DD. Graag begroeten we zo veel mogelijk leden. Een ALV is belangrijk voor een goed functioneren van onze vereniging. Naast de gangbare agendapunten praat het bestuur u graag bij met betrekking tot de realisatie van enkele beleidsvoornemens. Eén van de bespreekpunten is het vrijwilligersbeleid van DD. Omdat we steeds actiever worden als vereniging met meerdere schaakactiviteiten moeten we meer met z’n allen de handen uit de mouwen steken. Daarnaast gaan we graag met u in gesprek over een adequate invulling van de dinsdag­avonden (voorstel vanuit bestuur).
10 September 2023:
DD Vierkampen September (12-19-26 september)

Er zijn deze maand 10 aanmeldingen binnengekomen dus dat biedt ons de mogelijkheid een kleine variant te gaan spelen. 

Met tien spelers is het spelen van vierkampen wat lastiger en daarom is gekozen voor 3 ronden Semi-Zwitsers in een groep van tien. Met Semi-Zwitsers bedoelen we dat wij jullie indelen, afhankelijk van je behaalde resultaten in de groep, en steeds zo veel mogelijk tegen gelijkwaardige tegenstander. Dat leek ons een beter alternatief dan 1 vierkamp en 2 groepjes van 3 samen te stellen.

Klik op 'Lees meer' voor de groepssamenstelling en indeling van de wedstrijden. 

There are 10 members registered and that is why we have to improvise a bit. If you click on 'Read more' you will see the layout.
Agenda
 • Do
  05 Okt
  DD 4 - Westland 3
 • Za
  07 Okt
  DD 1 - DSC Delft 1
 • DD 2 - DSC Delft 3
 • Westland 2 - DD 3
 • Botwinnik 3 - DD 4
 • Di
  10 Okt
  First Tuesday Rapid
 • Do
  12 Okt
  Interne (1e ronde)
 • Vr
  13 Okt
  Scheve Toren 2 - DD 2
 • 14 Okt
14 oktober
NK massakamp Leiden

Zaal open: 09.30 uur
Halve Finales: 10.15 – 13.15 uur
Finale : 14.00 – 17.00 uur
Prijsuitreiking: 17.15 uur
aanmelden: webmaster.dd1852