Nieuws

19 Januari 2023:
In Memoriam Ted Nooijen

Mark van Iersel heeft op YouTube een video-portret van Ted Nooijen uit 1991 gevonden:

17 Januari 2023:
Tata Steel: Weekendvierkampen

In Wijk aan Zee zijn de hoofdgroepen nu met de vierde ronde bezig -- de eerste amateurtoernooien zijn al afgerond. Vijf DD-ers deden mee bij de weekendvierkampen. Uitblinker was Prajit Kumar die groep 2F met een perfecte score kon winnen. Ook Adrienne Cramer (2 uit 3 in groep 7M) en Maarten Roos (2½ uit 3 in groep 8G) konden hun groep gedeeld winnen.
17 Januari 2023:
Ted Nooijen overleden

We ontvingen het droevige bericht dat de heer Ted Nooijen is overleden. Gedurende vele jaren was hij de "meester" van het Nationaal Schaak­gebouw aan de Van Speijkstraat. DD is hem veel dank verschuldigd voor zijn goede zorgen tijdens clubavonden en voor zijn betrokkenheid bij DD en de individuele leden. (Binnenkort zal een In Memoriam worden geplaatst.)

20220117 NooijenTed Nooijen
16 Januari 2023:
DD-winter-snelschaakkampioenschap

Het halfjaarlijkse DD-snelschaakkampioenschap vindt plaats op zaterdag, 21 januari,
 • inloop vanaf 13.30 uur,
 • begin 1e ronde: 14 uur.
 • Aanmelden van tevoren is niet noodzakelijk.
 • Speeltempo: 5 min zonder increment,
 • 13 rondes Zwitsers
 • einde ongeveer 17.30 uur.
16 Januari 2023:
DD Vierkampen Januari 2023

Voor de januari-uitvoering zijn er vier aanmeldingen van enthousiaste schakers. Hierdoor wordt het mogelijk een vierkamp te formeren. Door te klikken op 'Lees meer' zie je de indeling.

Het aantal deelnemers is waarschijnlijk minder omdat we vanaf 1 februari het DD Open Schaakkampioenschap van Den Haag organiseren. Dan kunnen we 9 weken lang met elkaar de degens kruisen.
15 Januari 2023:
Open Prometheus Kampioenschap 2023

Het Open Prometheus Kampioenschap 2023 is afgelopen donderdag begonnen. Het is een 7 ronden toernooi, maar de speeldagen zijn op donderdagavonden en om de twee weken. We zijn vertegenwoordigd door Rein de Ruiter (B), Paul Koks (B), Phoebe Witte (B), Theo van Orsouw (A), Raymond Timmermans (A), Jaco Arkesteijn (A) en Jasel Lopez (A).

Lopez, J. – Vreugdenhil, F., Wit aan zet.
13 Januari 2023:
DD Den Haag Open Schaakkampioenschap 2023

Vrijdag 13 januari staat de teller op 49 aanmeldingen. Daarmee staan we ruim hoger dan bij de eerste uitvoering 2.5 weken voor de aanvang in 2022. Er is echter maar plaats voor maximaal 70 deelnemers dus wacht niet te lang meer om aan te melden.

Organisatiecomité
12 Januari 2023:
Kwalificatietoernooi NK Jeugd AB 2023

Afgelopen weekend werd het kwalificatietoernooi voor het Nederlandse Kampioeschap voor de categorieën A en B gehouden. Met een score van 5,5 uit 7 partijen heeft Prajit niet alleen geplaatst voor het Nederlandse Kampioenschap in Almelo van 30 aprtil t/m 6 mei, maar werd ook gedeeld eerste én hij is HSB Jeugdkampioen geworden. Proficiaat Prajit!

Prajit HSB Jeugdkampioen 2023Prajit Kumar (verre rechts) - HSB Jeugdkampioen 2023
12 Januari 2023:
Tata Steel Masters 2023 – quizvraag

Eind deze week barst het 85ste Tata Steel schaaktoernooi los. Gelukkig geen mondkapjes en coronatesten meer. Wie gaat er deze keer met de eerste prijs vandoor? Wat is de mening van onze leden? Laat horen wie je als nummer 1 en 2 tipt en maak kans op een boek naar keuze uit onze rijk gevulde bibliotheek. Dit zijn de deelnemers: Carlsen (Noorwegen), Ding Liren (China), Caruana (Verenigde Staten), Giri (Nederland), So (Verenigde Staten), Rapport (Roemenië), Aronian (Verenigde Staten), Gukesh (India), Erigaisi (India), Abdusattorov (Oezbekistan), Keymer (Duitsland), J. van Foreest (Nederland), Praggnanandhaa (India), Maghsoodloo (Iran). Veel minder bekende namen, maar dat maakt het toernooi des te leuker. Oplossingen tot uiterlijke de eerste rustdag (18 januari) naar ruylopez61@gmail.com. Veel inzicht toegewenst!

20220111 Tata
Agenda
 • Di
  31 Jan
  Vierkampen jan/feb (2)
 • KNSB-beker: DD - Botwinnik
 • Wo
  01 Feb
  DD Open (ronde 1)
 • Do
  02 Feb
  Botwinnik 1 - DD 1
 • Interne (inhalen)
 • Za
  04 Feb
  HSB PK jeugd D
 • DD 1 invitatietoernooi (2)
 • Ma
  06 Feb
  Wassenaar 1 - DD 4
 • Di
  07 Feb
  First Tuesday Rapid
 • Rijswijk 2 - DD 2
 • Wo
  08 Feb
  DD Open (ronde 2)
 • Za
  11 Feb
  DD 1 - Dianen/DVP
 • Botwinnik 2 - DD 3
 • Westland 2 - DD 2
 • DD 4 - Philidor Leiden 4
 • Ma
  13 Feb
  Lierse 2 - DD 5