Nieuws

17 Mei 2024:
Interne competitie

20240517 Interne
15 Mei 2024:
Noah Ritzerveld Nederlands kampioen t/m 12 jaar!

In het Hemelvaartsweekend vond traditiegetrouw het NK D (jeugd t/m 12 jaar) plaats in Rijswijk. Met vijf spelers was DD weer goed vertegenwoordigd: Noah en Chingthang bij de jeugd, Keerthi, Ahaana en Malem bij de meisjes (en Rick Lahaye als toernooicoach!). Ze speelden allemaal een sterk toernooi, en Noah wist zich na drie dagen harde strijd zelfs te kronen tot Nederlands kampioen. Van harte Noah!

20240512 NK D_2Noah Ritzerveld (foto: Harry Gielen)
15 Mei 2024:
Pim Eerens wint Tuesday Blitz

Bij de mei-editie van de Tuesday Blitz was Pim Eerens (4 uit 4) de sterkste. Achter hem kwamen Yann Allegrini en Jaco Arkesteijn op 2 punten.
11 Mei 2024:
Andrey Birg wint First Tuesday Rapid mei

Andrey Birg en Frans Pieter van den Bos eindigden beiden op 3 uit 4 in de mei-editie van de First Tuesday Rapid. Birg won hun directe partij en daarmee het toernooi. Achter de twee winnaars volgend vier spelers met 2 uit 4: Bert Jan te Paske, Yann Allegrini, Adri Voermans en Ruben Dewes.
07 Mei 2024:
Externe competitie 2024-2025

Ná het seizoen is vóór het seizoen: begin juni wil de KNSB al weer een bericht over het verwachte aantal teams per club. Daarom nu al onze jaarlijkse enquête over de deelname aan de externe competitie 2024-2025. Graag aan de webmaster doorgeven aan welke competitie je wilt meedoen. Dit is nog geen bindende aanmelding. Op dit moment gaat het alleen om het aantal teams in de externe competities.
04 Mei 2024:
Jesper Kool wint 30e DD Rapid Open

Jesper Kool bleek nipt de sterkste van de 55 deelnemers van het 30e DD Rapid Open. Hij haalde 6 uit 7 en bleef Ton Bodaan (ook 6) één weerstandspunt in de tiebreak voor. De achtervolgers Joël van der Werf, Pim Eerens en Paul de Freytas kwamen niet verder dan 5½ punten.

Basis voor de toernooiwinst van Kool was zijn overwinning in de 6e ronde tegen ratingfavoriet Van der Werf. In de laatste ronde volgde dan een snelle remise tegen Bodaan. De loterij van de tiebreak moest de beslissing brengen, wat nipt in het voordeel van Kool uitpakte. De andere ratinggroepen werden gewonnen door Bert Corneth (B, 4½), Sam van den Hoek (C, 4½) en David Leitritz (D, 4½).

20240504 DD Rapid6e ronde: Kool - Van der Werf
02 Mei 2024:
KNSB-ratinglijst mei

Ook in mei zijn de hoogste ratingwinsten weer bij de jeugdspelers te vinden: Enzo Garay (+44), Noah Ritzerveld (+27) en Chingthang Ngangbam (+21). Bij de senioren kreeg Mark Bueno er 19 ratingpunten bij voor zijn mooie overwinning in de laatst KNSB-ronde.
Agenda
 • Za
  15 Jun
  Snelschaken
 • Di
  18 Jun
  Slow Rapid (vierkampen)
 • Do
  20 Jun
  Interne (inhalen)
 • HSB-bekerfinale:
  Westland - Novelty Destroyers
 • Za
  22 Jun
  Snelschaken
8 juni
HSB Open
Snelschaakkampioenschap
bij DD