Nieuws

16 September 2022:
Trainingsreeksen Jop Delemarre

Ook in het seizoen 2022-2023 zijn er weer twee online trainingsreeksen met IM Jop Delemarre: op dinsdagen vanaf 11 oktober voor rating boven 1750 en op donderdagen vanaf 13 oktober voor rating beneden 1750.
15 September 2022:
Schaak-Off: Henke, Fokkens en Rátky groespwinnaars

Bij de tweede editie van de Schaak-Off kon DD 12 deelnemers verwelkomen. Drie spelers wonnen hun groep met een perfecte score en gaan door naar de tweede ronde: Aleksander Henke, Jan Watse Fokkens en Gábor Rátky. Harry Gielen was op bezoek om foto's te maken.

20220915 Schaak-OffKoks (rechts) – Witte (foto: Harry Gielen)
12 September 2022:
Inschrijving clubkampioenschap en beker geopend

Met het DD-festival als seizoensopening achter de rug gaan we de planning van het verdere seizoen aanpakken. De klassieke Interne wordt weer op de gewone manier gespeeld: eerste helft in het najaar, tweede helft met een nieuwe indeling in het voorjaar. Ook de DD-beker (knock-out-competitie) gaat op de gewone manier door. Inschrijven kan tot 22 september (ALV) per bericht aan webmaster.dd1852@gmail.com
11 September 2022:
E-team door naar Finale Jeugdclubcompetitie 2022!

Op 10 september speelde het E-team de halve finales van de Jeugclub­competitie in Muiderberg. Noah, Quinten, Melle en Laurens hadden er zin in. Maar plaatsing voor de finale zou niet makkelijk worden. Van 18 teams gingen er 9 door naar de finale. En er waren zeer sterke teams uit onder andere Eindhoven, Leiden, Utrecht en Leeuwarden.

undefined Onze jeugdspelers aan de linkerkant
van voor naar achter: Noah, Quinten, Melle en Laurens
11 September 2022:
DD-festivalweek: Zwitsers toernooi

Het Zwitsers toernooi met klassieke tijdsindeling eindigde met een zwaar bevochten remise tussen koplopers Paul Tommassen en Reinhard Henn. Daardoor eindigden beiden gelijk bovenaan met 4 uit 5. Tommassen pakte de toernooiwinst door een voorsprong van een halve weerstandspunt. Na het toernooi rondde DD de festivalweek met een gezellig Indisch buffet af.

20220911 festivalTommassen (rechts) – Henn
11 September 2022:
DD Vierkampen september 2022

In het nieuwe seizoen gaan we door met de vierkampen. Voor september zijn er acht aanmeldingen van enthousiaste schakers. Door te klikken op 'Leesmeer' zie je de indelingen voor de nieuwe vierkampen.

Er zijn ook ideeën om de groepen iets groter te maken waardoor er per groep iets meer wedstrijden worden gespeeld over een periode van zes tot acht weken. Dat maakt het wellicht ook makkelijker mee te doen, want er zijn immers meer inhaalmogelijkheden. Over dit idee van meerkampen ontvangen we graag feedback (zie Leesmeer).

In the new season we will continue with the four camps. There are eight applications from enthusiastic chess players for September. By clicking on 'Read more' you will see the game schedule and the new group divisions.
Agenda
 • Vr
  30 Sep
  HSB PK (2e ronde)
 • Za
  01 Okt
  Snelschaken
 • Di
  04 Okt
  First Tuesday Rapid
 • Do
  06 Okt
  DD 3 - HSV 1
 • Za
  08 Okt
  DD 1 - UVS 1
 • Shah Mata 1 - DD 2
 • Schaakhuis 2 - DD 3
 • DD 4 - Woerden 3
 • Ma
  10 Okt
  DSC 3 - DD 2
 • Di
  11 Okt
  Vierkampen oktober (1)
 • Rijswijk 4 - DD 5
 • Do
  13 Okt
  Interne (2e ronde)
 • Vr
  14 Okt
  HSB PK (3e ronde)
 • Do
  20 Okt
  DD 1 - Schaakhuis 1