Nieuws

07 Februari 2024:
Schaaktoernooi in Centro Español 

Vorig jaar kreeg het bestuur een e-mail van Lilian de Martín dat Centro Español la Haya (Spaanse gemeenschap in Den Haag) graag een schaakactiviteit willen organiseren. In overleg met mijn mede bestuursgenoten, mocht ik contact opnemen met Lilian en de Spaanse Gemeenschap. Samen met Lilian en Rafael Poldo Guardo (bestuurslid van Centro Español la Haya) hadden wij besloten een schaaktoernooi te organiseren. Een gesloten toernooi aangevuld door zowel leden van de Spaanse gemeenschap als Spaans sprekende DD'ers.

20240207_Winnaars_Torneo La HayaVan rechts naar links: Juan Carlos (president van Centro Español), Daniel Diaz (3e), Jasel Lopez (1e), Jesus Jara (2e) en Lilian de Martin (mede organisator)
07 Februari 2024:
2e helft interne competitie begint 14 maart

Vanwege de drukte rondom de DD Den Haag Open (op de woensdagen tussen 7 februari en 27 maart) zetten we de overige clubactiviteiten op een wat lager pitje. De tweede helft van de interne competitie begint 14 maart en duurt tot half juli (zie overzicht op de kalender). De activiteiten op de dinsdagavonden (First Tuesday Rapid, maandelijks snelschaaktoernooi, analyseavond) gaan door, maar zullen vanwege de DD Open waarschijnlijk minder druk zijn. Hou de agenda in de gaten.
07 Februari 2024:
First Tuesday Rapid: Rick de Vries wint

De februari-editie van de First Tuesday Rapid is gewonnen door Rick de Vries. Hij bereikte een perfecte score (4 uit 4), gevolgd door Imanol Leorato (3) en Adri Voermans (2).
03 Februari 2024:

KNSB-competitie 3 februari

DD 1 Caissa 1 5½-4½
DD 2 Oegstgeest '80 1 5½-2½
Erasmus 2 DD 3 5-3
DSC Delft 6 DD 4 1½-6½

Succesvol weekend voor DD: DD 1 en DD 2 wonnen belangrijke matches in de promotiestrijd. DD 4 zegevierde met hoge cijfers. Alleen DD 3 trok aan het kortste eind.
02 Februari 2024:
KNSB-ratinglijst februari 2024

In de KNSB-ratinglijst van februari zijn, zo te zien, die dag- en weekendvierkampen uit Wijk aan Zee verwerkt, maar nog niet de tienkampen. Dit geeft misschien een wat vertekend beeld.

Weer zijn het, niet verrassend, jeugdspelers die de grootste ratingwinst boeken: Prayan Kumar (+90), Noah Ritzerveld (+70) en Luka Wink (+65). Maar ook Stan Cortenbach (+30) en Raymond Timmermans (+29) kwamen met buit terug uit Wijk aan Zee.
02 Februari 2024:
HSB Snelschaken voor teams 10 februari in Delft

DSC organiseert op 10 februari het HSB-teamkampioenschap snelschaken (teams à 4). Een DD-team met Diederick Casteleijn, Raymond Timmermans, Stan Cortenbach en Phoebe Witte is al aangemeld. Verdere teams kunnen worden opgegeven tot 8 februari.
01 Februari 2024:
Phoebe Witte streamt vanuit de DD Den Haag Open

Phoebes streaming-activiteiten trokken de aandacht toen ze meedeed bij het journalistentoernooi in Wijk aan Zee. Dat leverde ook een artikel op Schaken.nl op. Haar volgend station is de DD Den Haag Open vanaf aanstaande woensdag. Stay tuned!

20240201 boekenScreenshot streaming vanuit Wijk aan Zee
31 Januari 2024:
KNSB-beker: DD door naar ronde 4

In een boeiende wedstrijd versloeg DD Messemaker uit Gouda met 2½-1½ in het snelschaken en gaat door naar de vierde ronde. Daar zijn LSG, DSC en Rokado de mogelijke tegenstanders.

Na de klassieke partijen was het 2-2 tussen DD en Messemaker. Een vroege overwinning van Gerrit Prakken werd geëvenaard op bord 2, waar Noah Ritzerveld zijn partij niet kon keepen. In de vluggerpartijen trok DD aan het langste eind. Gerrit Prakken en Lars Vistisen wonnen op de lage borden en Prajit Kumar kon op bord 1 een lopereindspel met een pion minder remise houden tegen Peter Ypma.
31 Januari 2024:
DD 1 hard op weg terug naar HSB-hoofdklasse

Na de degradatie vorig seizoen laat DD 1 dit jaar zien dat de HSB-hoofdklasse het enige doel is. Na eerdere overwinningen (6-2, 8-0 en 7-1) werd op maandag 29 januari de medekoploper Promotie 2 met afgetekende cijfers verslagen: 0,5 – 7,5 was de uitslag in Zoetermeer. Voor de wedstrijd zagen we dat Promotie 2 alle wedstrijden nog gewonnen had, en dus wel eens een geduchte concurrent kon wezen. Tegelijkertijd was er een groot ratingverschil waarbij DD 1 gemiddeld ruim 200 punten meer had dan Promotie 2.
Agenda
 • Za
  24 Feb
  Snelschaken
 • DD 1/2 invitatietoernooi
 • Di
  27 Feb
  DD 1 - Rijswijk 2
 • Wo
  28 Feb
  DD Open (ronde 3)
 • Do
  29 Feb
  Analysesessie teams
 • Za
  02 Maa
  Purmerend 1 - DD 1
 • Kennemer C. 3 - DD 2
 • DD 3 - SHTV 2
 • DD 4 - SHTV 3