Nieuws

18 September 2021:
Uitslagen DD-Vierkampen september 2021 (eerste ronde)

In de sterkste vierkamp direct een opvallende uitslag. Alexandr verliest van Prajit en ook in de andere vierkampen opvallende resultaten. Zo stelen twee nieuwe leden in hun eerste partijen bij DD direct de show door 'gewoon' te winnen.
17 September 2021:
Nona Gaprindashvili en "The Queen's Gambit"

De oud-wereldkampioene is het oneens met haar verschijnen in de Netflix-serie "The Queen's Gambit". Dank aan Anand Matabadal voor de hint.


Nona Gaprindashvili (Foto NYT)
17 September 2021:
Foto's schaakfestival

Lothar van der Sluijs, Dick Henning en Stefan Boeters hebben foto's gemaakt bij de verschillende evenementen van het schaakfestival.
12 September 2021:
DD-Vierkampen September 2021

Aansluitend het succesvol verlopen Schaakfestival kan er in de maand september ook weer in de vierkampen worden geschaakt. We gaan door met vijf groepen en de groepsindeling kun je vinden door door te klikken.

Het speeltempo is 45 min. + 15 sec. (zelf in te stellen op de klok) en noteer aub zelf de uitslagen op het informatiebord.

Voor een enkeling is er mogelijk nog een plaatsje (geen garanties!).
12 September 2021:
Prayan Kumar 6e op NK jeugd E

Bij het NK jeugd E (tot 10 jaar) in Waalwijk bereikte Prayan Kumar de 6e plaats (van 36). Hij haalde 5½ punten in 9 rondes en had van alle spelers met deze score de beste tiebreak.  Gefeliciteerd, Prayan!


12 September 2021:
Alexandr Mityaev wint Zwitsers toernooi

Ook in de laatste ronde tegen Daniel Diaz liet Alexandr Mityaev geen steken vallen. Hij won het Zwitsers toernooi met een perfecte score, gevolgd van Gosse Romkes en Stefan Boeters (beiden 4 uit 5).


Winnaar Alexandr Mityaev (links)
11 September 2021:
DD-Festivalweek: Zwitsers toernooi

Voor de laatste ronde van het Zwitsers toernooi is Alexandr Mityaev de enige speler met een perfecte score. Op de zaterdag versloeg hij Henk Happel en Theo van Orsouw. Achter Mityaev vijf spelers met drie punten: Gosse Romkes, Prajit Kumar, Theo van Orsouw, Stefan Boeters en Daniel Diaz. In de laatste ronde is de top-partij Mityaev  Diaz.
11 September 2021:
Simultaan DD-schaakfestival

Als vierde onderdeel van het DD-schaakfestival werd vrijdagavond 10 september de simultaanwedstrijd gespeeld. Grootmeester John van der Wiel nam het op tegen 16 DD-ers. Na twee uur zaten nog 11 spelers achter het bord, onder wie drie jeugdspelers: David, Florian en Art. Uiteindelijk wist John alle DD-ers te verslaan, op één na: Alexandr Mitayev. Als laatste der DD-mohikanen won Alexandr het pionneneindspel met lopers van gelijke kleur. John – DD 15 – 1.


09 September 2021:
DD-schaakfestival: Henk Happel wint rapid

Henk Happel heeft het rapidtoernooi in het kader van de DD-festivalweek gewonnen met een perfecte score (4 uit 4). In de achtervolgergroep met 3 uit 4 zaten maar liefst 4 spelers: David Madularea, Theo van Orsouw, Aleksander Henke en Frans Wentholt. David pakte op weerstandspunten de tweede podiumplaats.
Agenda
 • Di
  28 Sep
  Vierkampen sept. (3)
 • Do
  30 Sep
  Snelschaken
 • Za
  02 Okt
  Snelschaken
 • Di
  05 Okt
  First Tuesday Rapid
 • Do
  07 Okt
  Interne (1e ronde)
 • Za
  09 Okt
  DD 1 - Rokado 1
 • LSG 3 - DD 2
 • DD 3 - HWP Zaanstad 1