Nieuws

29 April 2021:
Update vriendschappelijke wedstrijd 8 mei (online)

[op zaterdag 8 mei: 18.00 uur Nederlandse tijd en 09.00 uur Amerikaanse tijd]

Mechanics Institute Chessclub 1854 - Discendo Discimus 1852
San Francisco (Verenigde Staten van Amerika)           Den Haag (Nederland)

Partijen zullen live gevolgd kunnen worden op chesscom en via Twitch met commentaar van schaakgrootmeester. De links hiervoor worden 8 mei op de DD-site geplaatst.
29 April 2021:
The Hague Thursday Rapid

Jaco Arkesteijn bleek goed uitgerust en sleepte de winst in de laatste april-editie van de donderdag-rapid binnen. Daniël Schrijver was er voor het eerst, maar hopelijk niet voor het laatst bij.


28 April 2021:
DD-Online-Vier/Vijfkampen (eindstanden)

Leo Kuiper en Stefan Boeters winnen gezamenlijk de 'piongroep'. Volgens mij beiden ook overtuigend gespeeld in deze vijfkamp. Van harte gefeliciteerd.

In de 'paardgroep' drie winnaars: Daniel Diaz, Hans van Calmthout en Hans Ranft. Maar wie zou zich de reglementaire winnaar mogen noemen? Wie het weet mag het zeggen! 

De 'lopergroep' kende met Max van Herpen en Paul Koks ook twee spelers gedeeld op de eerste plaats. Omdat Max de onderlinge partij won mag hij zich de nummer 1 noemen.

Tomas Scholtus heeft de 'torengroep' gewonnen. Sander Harmes kan nog langszij komen wanneer hij wint van Joey en Tomas door Carlijn gevloerd wordt. Maar de onderlinge partij is dan beslissend.
28 April 2021:
DD Open Rapidkampioenschap online op 29 mei

Het open rapidkampioenschap vind dit jaar op zaterdag, 29 mei, online op Tornelo plaats. Het formaat is -- behalve online -- zoals uit het verleden bekend: 7 rondes Zwitsers systeem, bedenktijd per partij en speler 15 min + 5 sec/zet, drie rondes in de ochtend, lunchpauze en vier rondes in de middag. Tornelo biedt ook de koppeling met een video-conference. Dus even in de pauzes de gelegenheid om met de clubgenoten een praatje te houden.
24 April 2021:
Voorbereiding

Je voor een partij speciaal voorbereiden is meestal een hele klus maar als het lukt je tegenstander hiermee te verslaan kan de voldoening groot zijn. Kasparov heeft eens beweerd dat hij het meest plezier had van een winstpartij als die bij de voorbereiding al van de eerste tot de laatste zet op het bord was gekomen. Zelf had ik een keer het genoegen dankzij een uitgebreide voorbereiding een toen toekomstig grootmeester te verrassen.

Happel Reinderman, 1989, zwart aan zet
Welke kant moet de zwarte koning op?
24 April 2021:
The Hague Saturday Blitz

Het begin van het zaterdagmiddag-vluggeren op Tornelo was nog wat stroef, maar had toch een cruciaal voordeel: we konden met de aanwezige spelers gewoon een volledig toernooitje spelen. Met zes of acht spelers zou dat vrij dicht bij de gewone vluggerronde in het NSG komen. Winner bij deze première: Theo van Orsouw met 100%.


22 April 2021:
DD-Online-Vier/Vijfkampen (update laatste partijen)
17 April 2021:
DD-Online-Vier/Vijfkampen
17 April 2021:
KNSB-online-beker

In de laatste twee wedstrijden van de groepsfase kon DD nog twee matchpunten pakken. Met 4-6 wedstrijdpunten eindigde het team op de 4e plaats (van 6) en gaat waarschijnlijk niet door naar de knock-out-fase.

KNSB beker 17 april

DD
Philidor Leiden
2½-5½
De Drie Torens
DD
2-6

Link naar de gedetailleerde uitslagen op de resultaten.
16 April 2021:
The Hague Thursday Rapid

Donderdag was er niet het hoogtepunt van het deelnemersaantal, maar in ieder geval kon het rapidtoernooitje doorgaan. Winnaars: Stefan Boeters (3 uit 3), Theo van Orsouw en Frans van Kampen (beiden 1).


Agenda
 • Di
  18 Mei
  Online-vierkampen (3)
 • Do
  20 Mei
  20:00 online rapid
 • Za
  22 Mei
  14:15 online blitz
 • Di
  25 Mei
  Online-vierkampen (4)
 • Do
  27 Mei
  20:00 online rapid
 • 29 Mei
29 mei 2021
27e Open Rapid­kampioenschap DD

Waar: Online, Tornelo
Wanneer:
Zaterdag 29 mei van 10.00 tot 17.00 uur.
Kosten:
gratis
Inschrijven: Direct op Tornelo
Verder informatie: webmaster DD