Nieuws

07 Oktober 2020:
Programma externe competitie

Niemand weet natuurlijk hoe het onder Corona-omstandigheden met de externe competitie dit seizoen zal aflopen. Maar in ieder geval zal ze nu in oktober toch regulier worden opgestart. In de HSB gaan DD 1 en DD 3 a.s. week al beginnen. Hieronder de links naar de programma's van alle teams.
07 Oktober 2020:
First Tuesday Rapid oktober

Daniel Diaz was de uitblinker van de oktober-rapid. Hij won in de tweede ronde van Gerrit Prakken en liet ook verder geen steekjes vallen. Achter Diaz (4 uit 4) bereikten Prakken en Stan Cortenbach (beiden 3 uit 4) de podiumplaatsen.

Vanwege de drukke clubagenda (dinsdag- en donderdaggroepen van de Interne) zullen de volgende rapidtoernooien niet op hun gewone datum kunnen plaatsvinden. Hou de agenda in de gaten.
01 Oktober 2020:
September-vierkampen afgerond

Op 29 september werden de laatste partijen van de september-vierkampen gespeeld. De volgende spelers konden de groepswinst veilig stellen: Gosse Romkes (2½ uit 3), Hans Segers (2½ uit 3), Prajit Kumar (2½ uit 3) en Max van Herpen (3 uit 3).

We zijn van plan om aan het vierkamp-formaat een vervolg te geven. Maar vanwege het nu opgestarte clubkampioenschap zal het daar niet direct tot komen.
27 September 2020:
Puzzelen met de grote jongens

Wat blijft er in coronatijd van ons mooie schaakspel eigenlijk nog over? Klassieke toernooien en tweekampen waarin topgrootmeesters elkaar bevechten om uiteindelijk de wereldtitel binnen te halen zijn uitgesteld/afgeschaft zodat we ons niet meer kunnen vermaken met de briljante zetten en ook de blunders van de deelnemers.

Anand Kramnik, online, wit aan zet
25 September 2020:
September-vierkampen

Er zijn maar een beperkt aantal partijen gespeeld in de derde ronde van de vierkampen. Hans Segers staat nu ook op 100% in zijn groep net als Gosse Romkes en Daniel Diaz. Op 29 september, de inhaalavond, moeten nog een flink aantal partijen worden gespeeld die van belang zijn voor de eindstand in de vierkampgroepen.
24 September 2020:
Paardsprongetje: clubkampioenschap

De ALV heeft Auke uitgezwaaid en mij ingeluid als voorzitter. Dank voor het vertrouwen, en DD is Auke natuurlijk zeer erkentelijk voor zijn bijdrage aan de vereniging over een groot aantal jaren. Met dit kleine rubriekje zal ik regelmatig iets van me laten horen en een DD-onderwerpje oppakken. Op dit moment hebben we 38 aanmeldingen voor het clubkampioenschap 2020-2021.
19 September 2020:
Trainingssessie John van der Wiel


Training John van der Wiel

Over "mysterieuze eindspelen" kun je nooit alles weten, maar de deelnemers aan de trainingssessie met John van der Wiel vanmiddag weten er nu in ieder geval duidelijk meer van. Toren-, loper- en paardeneindspelen kwamen aan bod. Uit het laatste paardeneindspel de volgende "huisopgave": Hoe kan wit toch nog promotie van zijn h-pion bereiken?

Wit aan zet wint
17 September 2020:
Voorzittershamer overgedragen

Na tien jaar als voorzitter heeft Auke de Vries (links) de voorzittershamer overgedragen aan Gosse Romkes (rechts) -- zonder handen te schudden. De ledenvergadering -- gedeeltelijk virtueel -- dankt hem voor zijn inzet in het afgelopen decennium en wenst de opvolger succes in deze moeilijke tijden.

Stan Cortenbach (jeugd) trad tot het bestuur toe. Dick Hennink (secretaris), Gerrit Prakken (wedstrijdleider) en Stefan Boeters (financiën) continueren hun bestuurstaken.


17 September 2020:
Vierkampen september, 2e ronde

Die uitblinker bij de september-vierkampen zijn tot nu toe Gosse Romkes en Daniel Diaz. Beiden staan na twee rondes met een perfecte score aan de kop van hun groep.
12 September 2020:
Simultaan Rogier van Egmond: 5-1

Met een simultaan tegen zes tegenstanders opende clubkampioen Rogier van Egmond het nieuwe seizoen ook officieel. Hij boekte overwinningen tegen Theo van Orsouw, Hajin Shin, Gosse Romkes en Stavros Makris en speelde remise tegen Gerrit Horst en Jinan Shin.

Deze week worden de clubactiviteiten voortgezet met de tweede ronde van de dinsdag-vierkampen, de ALV op donderdag en een trainingssessie van John van der Wiel op zaterdag.
Agenda
 • Do
  26 Nov
  Interne (do 6)
 • Za
  28 Nov
  Trainingspartijen
 • Di
  01 Dec
  Interne (inhalen)
 • Do
  03 Dec
  Interne (inhalen)
 • Za
  05 Dec
  Training J. v/d Wiel