Nieuws

21 November 2021:
DD derde van Nederland in leeftijd t/m 10 jaar

Na een kampioenschap in de HSB en een succesvolle halve finale mocht het E-team (t/m 10 jaar) van DD op zaterdag 20 november eindelijk aantreden voor de finale van het NK t/m 10 jaar. Omdat Florian, onze vaste kracht in de eerste twee rondes, vanwege ziekte niet kon deelnemen, reisden we met Noah, Prayan, Hajin en Sergii naar het hoge noorden, aangezien de finale in Groningen plaatsvond.


21 November 2021:
INDELING DD-Vierkampen Nov-Dec 2021

Waarschijnlijk door de Corona-Check, de donkere dagen richting de kerst en de volop te spelen HSB en KNSB teamwedstrijden is er wat minder belangstelling voor de vierkampen. Hierbij de nieuwe indeling bestaande uit een vierkamp en een vijfkamp.
21 November 2021:
Resultaat DD-Vierkampen Okt-Nov 2021

De invoering van de Corona-Check heeft de uitvoering van de vierkampen toch weer wat genekt. Hierdoor zijn niet alle partijen gespeeld en zijn de eindresultaten misschien niet altijd even bevredigend omdat ik in een poging deze ronde af te sluiten niet gespeelde partijen zo veel mogelijk op remise heb gezet.
18 November 2021:
HSB klasse 1A: DD 2 - HSV 1 5½-2½

Het voelde toch weer erg gewoon aan zo'n externe wedstrijd na de Corona rust. De zaal hetzelfde, de stukken hetzelfde, de klok hetzelfde, acht tegen acht, bordje naast bordje, onbekend wie je tegenstander zal zijn. Wedstrijdleider houdt kort praatje en beginnen maar. De spanning van de openingsfase: Welke opening speelt mijn tegenstander, kan ik mij nog iets herinneren of moet ik na een paar zetten al geheel opeigen kracht antwoorden? Hoe staat het op andere borden? Dan de resultaten afwachten, beïnvloeden is onmogelijk, optellen en dan heb je de eindstand.
14 November 2021:
Eerste jeugdteam DD naar finale Jeugdclubcompetitie D

Op zaterdag 13 november trokken twee jeugdteams naar Leiden voor de Halve Finale van de Jeugdclubcompetitie in de D-categorie (t/m 12 jaar). DD D1 wist hun poule te winnen en zich met overmacht te plaatsen voor de finales, terwijl DD D2 met de vierde plaats in hun poule net te laag eindigden om zich te plaatsen voor de finale. Goed gedaan allemaal! Op 11 december gaat in Almere bepaald worden wie zich tot Nederlands Kampioen mag kronen.


DD D1 (links) gaat naar de finale
14 November 2021:
First Tuesday Rapid November

Door de onzekerheid over de kersverse nieuwe Corona-maatregelen en de vanwege de HSB-competitie aangepaste datum werd de november-editie van de First Tuesday Rapid op heel kleine schaal gespeeld. De vierkamp werd gewonnen door Jaco Arkesteijn, gevolgd door Ricky de Vries en Hajin Shin.
12 November 2021:
DD 3 start met overwinning in het HSB-seizoen

DD 3 heeft zijn eerste wedstrijd tegen Lierse 1 met 5-3 gewonnen. In een match zonder remises haalden Lilian de Martin, Hans Smallenbroek, Jinan Shin, Max van Herpen en Frans van Kampen de voor de overwinning nodige punten binnen.


Laatste partij: Valk (rechts) Smallenbroek
09 November 2021:
KNSB klasse 6D: DD 4 - De Baronie 3: 4½ - 3½

Na een vrije ronde in de eerste KNSB-ronde speelde DD 4 afgelopen zaterdag de eerste KNSB-competitiewedstrijd, thuis tegen De Baronie 3. DD 4 is dit seizoen het jeugdteam van DD dat ook dit keer voor meer dan de helft uit jeugdspelers bestond. Met aan elk bord een tegenstander van rating tussen 1500 en 1600 was het Bredase team niet van plan de punten in Den Haag te laten. Daar dacht DD 4 anders over en het won de wedstrijd met het kleinst mogelijke verschil.
07 November 2021:

KNSB-competitie 6 november

Philidor Leiden 1 DD 1   3-5
DD 2
Botwinnik 1  2½-5½
SHTV 2
DD 3    6½-1½
DD 4 De Baronie 3  4½-3½

In de derde ronde van de KNSB-competitie zijn voor het eerst alle vier teams van DD actief. DD 1 speelt een cruciale uitwedstrijd tegen mede-promotiekandidaat Philidor Leiden.
06 November 2021:
Vannacht op BBC One: Pawn Sacrifice

Hint van Rogier van Egmond: Vannacht 1:15 tot 3:00 "Pawn Sacrifice" op BBC One. Een "biografisch drama" over de carrière van Bobby Fischer tot de WK-wedstrijd tegen Spassky.


Agenda
 • Za
  04 Dec
  Snelschaken
 • Rapid/oplossen-invitatietoernooi
 • Di
  07 Dec
  gesloten
 • Do
  09 Dec
  gesloten
 • Za
  11 Dec
  Snelschaken
28 november 2021
WK-sessie
Carlsen - Nepomniachtchi
met Jasel Lopez


13.30u: Begin
17.00u: Einde