Nieuws

09 Mei 2023:
NK Jeugd: Anastasiia Nederlands kampioen, naast andere podiumplaatsen

De DD-jeugd is weer een jeugdsucces rijker: Anastasiia Khatniuk kroonde zich afgelopen zaterdag tot Nederlands kampioen Meisjes-A. Daarnaast konden Prajit, Luka en David ruiken aan het eremetaal, maar gingen de titels net aan hen voorbij. Noah speelde als 11-jarige een verdienstelijk toernooi in de B (t/m 16 jaar).

Hele uitslag, inclusief wedstrijdverslagen en partijen: Nederlands Jeugd Schaak Kampioenschap - (njsk.nl)

20230509_NK Jeugd_Alle DDersAlle vijf deelnemers: Noah, David, Anastasiia, Prajit en Luka
07 Mei 2023:
Vierkampen mei: inschrijving open

Inschrijven voor de vierkampen mei is mogelijk tot 13 mei. Speeldata: 16, 23 en 30 mei (dinsdagen). Speeltempo: 45 min + 15 sec/zet.

Uit de lopende vierkampen bereikte ons het volgende fragment uit de partij Cristiano Leorato – Imanol Leorato.

Wit aan zet: wie staat beter en wat is de beste voortzetting?
06 Mei 2023:
Stefan Bekker wint DD Rapid Open

Stefan Bekker was een klasse apart in de DD Rapid Open op 6 mei. Hij won al zijn zeven partijen en haalde onbetwist de toernooiwinst binnen. Achter Bekker eindigden Henk Ochtman (6 punten) en Richard Oranje (5½) op het podium. De overige ratinggroepen werden gewonnen door:
 • B: Imanol Leorato (4e plaats, 5½ punten)
 • C: Menandro Abanes (16e plaats, 4½ punten)
 • D: Tijn de Vreeze (15e plaats, 4½ punten)
Door zijn vierde plaats veroverde Imanol Leorato ook het DD-rapid-clubkampioenschap. Ook Herman Arends, Raymond Timmermans, Theo van Orsouw en Andrey Birg (allen 5 punten) eindigden in de top-10.

20230506 DD Rapid OpenDD Rapid Open: prijswinnaars
04 Mei 2023:
DD mag zich even de sterkste club van de Haagse Schaakbond noemen

In de laatste ronde tegen DSC Delft ging het alleen nog om de derde plaats en om de eer wie zich een jaar lang de sterkste schaakclub van de Haagse Schaakbond mag noemen. Die eer was aan de onzen maar de overwinning die uiteindelijk resulteerde was niet zo duidelijk als de cijfers doen vermoeden.
04 Mei 2023:
First Tuesday Rapid mei

Voor de vijfde keer op rij won Jasel Lopez met een 100% score. In de eerste ronde had hij het nog wel erg moeilijk tegen Daniel Diaz, maar daarna liep het weer op rolletjes. En toch wel opmerkelijk: geen enkele remise. Schaken is een bloedsport :-)

20230552 RapidFirst Tuesday Rapid
23 April 2023:
Cursus "Van internet-/thuisschaker naar clubschaker"

Ton Bodaan, oud-lid van DD en schaaktrainer in Den Haag, organiseert een cursus "Van internet-/thuisschaker naar clubschaker" op vier zondagmiddagen. Iedere sessie is opgedeeld in een theorie- en een praktijkdeel. De sessies vinden plaats in Schaakhuis Stichting En Passant en beginnen op 14 mei.
22 April 2023:
DD 1 HSB gedegradeerd uit de hoofdklasse

Terwijl de KNSB-teams een geslaagde seizoensafsluiting vieren, verliep de finale voor DD 1 HSB in mineur. Een 3½-4½-nederlaag tegen Rijswijk 1 bezegelde de degradatie uit de hoofdklasse HSB. Bij drie keer 3½-4½ kun je niet echt zeggen dat de klasse te sterk was voor dit team – er zat gewoon ietsje te veel pech tussen. Directe terugkeer naar de hoofdklasse is dan ook zeker een realistisch doel voor het volgende seizoen.

20230419 DD1 HSBDD 1: borden 1-4
22 April 2023:

KNSB-competitie 22 april 2023

DD 1 DSC Delft 1 6½-3½
Sliedrecht 2 DD 2 2-6

DD 1 en DD 2 hebben het seizoen met overwinningen kunnen afsluiten. DD 1 eindigde als 3e in klasse 1A, net één punt voor tegenstander DSC en daarmee sinds jaren weer eens als sterkste van alle HSB-teams. DD 2 werd tweede in klasse 4F, echter met duidelijke achterstand op kampioen SHTV 1.
Agenda
 • Za
  03 Jun
  Snelschaken
 • Di
  06 Jun
  First Tuesday Rapid
 • Do
  08 Jun
  Interne (inhalen)
 • Za
  10 Jun
  Snelschaken