Nieuws

04 Februari 2021:
The Hague Thursday Rapid

Winnaar van het wekelijkse rapidtoernooi was deze keer Prajit Kumar. Met een overwinning tegen Theo van Orsouw (2e) en remise tegen Stefan Boeters (3e) stelde hij de toernooizege veilig. 10 deelnemers waren genoeg voor de beoogde toernooilengte van 4 rondes.


02 Februari 2021:
The Hague Tuesday Blitz

Het wekelijkse vluggertoernooi vanwege KNSB afgelopen zaterdag deze keer weer eens op de dinsdag. Noé van Hulst viel niet te stoppen en won met 100%. Theo van Orsouw en Ton Bodaan volgden op afstand.


01 Februari 2021:
Tata Steel Masters (en DD quiz) beslist

Jorden van Foreest heeft voor een complete verrassing gezorgd en de 83ste versie van het Tata Steeltoernooi gewonnen. Jan Timman lukte dit in 1985. Van Foreest speelde het mooiste en aantrekkelijkste schaak. Helaas viel niemand van de inzendingen in de prijzen. Bijna iedereen had wereldkampioen Magnus Carlsen als winnaar getipt en een enkeling gaf de voorkeur aan de Poolse schaker Jan Krzysztof Duda. In 2022 is er weer een toernooi, naar te hopen met publiek en amateurs. Misschien is het een gedachte om dan ook rekening met spelers van eigen bodem te houden?


Winnaar: J. van Foreest (rechts), foto: toernooiwebsite
29 Januari 2021:
KNSB-online-competitie

A.s. zaterdag vinden de 5e en de 6e ronde van de KNSB-online-competitie plaats, om respectievelijk 14.30 uur en 16 uur. (Links naar de wedstrijden op chess.com door klikken op de teamnamen.)

KNSB online 30 januari

Dubbelschaak '97
DD 1
5½-4½
Woerden 3
DD 2
5-5
Fischer Z 1
DD 1
4-6
DD 2
Amsterdam West
3½-6½

Gedetailleerde resultaten: link op de uitslag.
28 Januari 2021:
The Hague Thursday Rapid

De donderdag-rapid-gezelschap lijkt op een niveau van net boven de 10 te stabiliseren, genoeg voor een volledig toernooi. Vanavond 13 deelnemers. Stefan Boeters kon de winst pakken door een taaie verdediging in de laatste ronde tegen Noé van Hulst (2e plaats). Lukasz Wrzosek (3e) en Jef Kaan (4e) haalden net als Van Hulst 3 uit 4.


23 Januari 2021:
The Hague Saturday Blitz

De opkomst was lager dan de laatste keer, misschien zat iedereen virtueel in Wijk aan Zee. Maar toch even de gelegenheid om op het scherm een paar stukken te verzetten en clubgenoten te ontmoeten. Noé van Hulst won voor Lothar van der Sluijs en Gerrit Prakken.


21 Januari 2021:
The Hague Thursday Rapid

Vanavond duidelijk minder deelnemers dan een week geleden, maar toch een volledig toernooi met vier rondes. Winnaar: Theo van Orsouw (met een indrukwekkende rapid-rating!), podiumsplaatsen: Ben van Ham, Stefan Boeters en Hans Ranft (podium even ietsje uitgebreid).


19 Januari 2021:
The Hague Tuesday Blitz

Het wekelijkse schnelschaaktoernooi deze keer op een dinsdagavond, omdat er afgelopen zaterdag KNSB-rondes plaatsvonden. Arie Werksma had deze keer wat moeite om op tempo te komen (remise in rondes 2 en 3 tegen Prajit Kumar en Niels Engelen), maar daarna liet hij geen steekje meer vallen. Prajit Kumar en Hans Ranft op de 2e en 3e plaats.


19 Januari 2021:
Oplossing fotopuzzel

De historische foto die eind december op de website stond had de volgende oplossing: de twee spelers waren Hans-Joachim Hecht (links) en Michail Tal, de partij vond plaats in Varna 1962 en de dame in het midden was de moeder van Hecht. De foto kwam uit het boek Die Besten Partien Deutscher Großmeister. Er kwamen aardig wat inzendingen binnen, soms met opmerkelijke oplossingen. Er waren echter drie leden, Rogier van Egmond, Lothar van der Sluijs en Ton Bodaan, die het bij het rechte eind hadden en zij kunnen hopelijk binnenkort een boek komen uitzoeken. Gefeliciteerd!


17 Januari 2021:
Tata-Steel-Masters quiz

Voorspel de winnaar van het Tata Steeltoernooi 2021 terwijl U aan het genieten bent van de partijen en maak kans op een schaakboek! U kunt kiezen uit de volgende deelnemers: Harikrishna (India), Vachier-Lagrave (Frankrijk), Esipenko (Rusland), Duda (Polen), Grandelius (Zweden), Donchenko (Duitsland), Caruana (U.S.A.), J. van Foreest (Nederland), Giri (Nederland), Tari (Noorwegen), Wojtaszek (Polen), Guijarro (Spanje), Carlsen (Noorwegen) en Firouzja (Iran). U heeft tot 24 januari de tijd om Uw inzending te mailen naar ruylopez61@gmail.com.

Verstand en inzicht toegewenst! Het succes volgt dan vanzelf.
Agenda
 • Di
  09 Maa
  Online-vierkampen (2)
 • Do
  11 Maa
  20:00 online rapid
 • Za
  13 Maa
  14:15 online blitz
 • Di
  16 Maa
  Online-vierkampen (3)
 • Do
  18 Maa
  20:00 online rapid
 • Za
  20 Maa
  14:15 online blitz