Nieuws

16 April 2021:
The Hague Thursday Rapid

Donderdag was er niet het hoogtepunt van het deelnemersaantal, maar in ieder geval kon het rapidtoernooitje doorgaan. Winnaars: Stefan Boeters (3 uit 3), Theo van Orsouw en Frans van Kampen (beiden 1).


16 April 2021:
KNSB-online-beker

A.s. zaterdag staan nog twee bekerwedstrijden op het programma. Bij meevallende resultaten heeft DD nog kansen om zich voor de knock-out-fase te plaatsen.

KNSB beker 17 april

DD
Philidor Leiden

De Drie Torens
DD


Link naar de wedstrijden op de teamnamen.
10 April 2021:
Meevaller voor het DD-online-bekerteam

Door een gesloten account bij tegenstander De Pionier is het resultaat van de online-bekerwedstrijd DD De Pionier gewijzigd in 4½-3½. DD maakt daardoor weer kansen om de drempel voor de knock-out-fase te halen. Op zaterdag 17 april worden nog twee wedstrijden van de groepsfase gespeeld.
10 April 2021:
The Hague Saturday Blitz

Bij de wekelijkse vluggerronde eindigden deze keer Noé van Hulst (3 uit 3), Theo van Orsouw en Stefan Boeters (beiden 2 uit 3) bovenaan.


10 April 2021:
Internationale & Vriendschappelijke Schaakmatch (8 mei 2021)

Je kunt nog meedoen!

DD speelt op 8 mei online tegen de oudste schaakclub van Amerika: Mechanics' Institute Chess Club (USA, San Francisco).
08 April 2021:
Rick Lahaye komt jeugdtrainersteam versterken

Voorlopig blijft de enige mogelijkheid voor jeugdschaak bij mooi weer in de tuin van het NSG. Maar zodra er weer lessen binnen mogelijk zijn (waar­schijnlijk parallel met de herstart van de buitenschoolse opvang), gaat het DD-jeugdtrainersteam weer enthousiast aan de slag. Het zal dan steun krijgen van de professionele schaaktrainer Rick Lahaye, die een keer per maand de les voor de meest gevorderden jeugdspelers gaat houden en het DD-trainersteam ook verder begeleid.
07 April 2021:
Online vier- en vijfkampen april

Deze week begint de april-editie van de online-competitie met 18 deelnemers (2 groepen à 5, 2 groepen à 4).
04 April 2021:
KNSB-online-beker

Ondanks een aantal leuke partijen slaagde het het DD-online-bekerteam er vanmiddag niet in om matchpunten te pakken. De tegenstand was toch net te groot. Over twee weken volgt een herkansing met twee verdere wedstrijden.

KNSB beker 3 april

DD
Groninger Combinatie
2½-5½
DD
De Pionier
3½-4½
KiNG
DD
5-3

Gedetailleerde uitslagen per link op het resultaat.
03 April 2021:
The Hague Saturday Blitz

Zeker niet ideaal om de zaterdag-vluggerronde parallel met de KNSB-beker-wedstrijden te houden, maar voor 5 spelers was het toch de goede keuze. Winnaar: Lukasz Wrzosek (3 uit 3) voor Ben van Ham en Theo van Orsouw (beiden 2).


Agenda
 • Za
  17 Apr
  KNSB beker online
 • Di
  20 Apr
  Online-vierkampen (3)
 • Do
  22 Apr
  20:00 online rapid
 • Za
  24 Apr
  14:15 online blitz