Nieuws

24 September 2021:
Schaak-Off: 7 groepswinnaars

Bij de DD-editie van de landelijke "Schaak-Off" werd in 4 vierkampen gestreden. Doordat in drie groepen de winst gedeeld werd, konden we 7 groepswinnaars feliciteren: Stan Cortenbach en Gerard Milort (beiden 2 uit 3 in groep A), Daniel Diaz en David Madularea (beiden 2 uit 3 in groep 2), Jordi Been en Mathias Herrera (beiden 2½ uit 3 in groep 3) en Bob Gaze (3 uit 3 in groep 4).


Schaak-Off
22 September 2021:
KNSB-beker

DD speelt in poule C van de KNSB-beker. In de eerste ronde is het team vrij. In de tweede ronde spelen we tegen de winnaar uit Schaakhuis Messemaker 1847.
19 September 2021:
DD HSB-teamkampioen in de jeugd C en E

Eindelijk na corona tijd weer de eerste jeugdwedstrijden. Voor DD ook bijzonder dat we twee teams konden laten mee doen.

Een E-team bestaande uit kinderen geboren 2012 of later en een C-team 2008 of later. Het E-team bestond uit Prayan, Hajin, Sergii en Florian. Ze deden het prima slechts twee gelijkspelen tegen ander teams en werden zo kampioen van de HSB. Het C-team bestaande uit David, Hayun, Imanol en Igor. Speelde ook opperbest en werden ook HSB kampioen, maar ook geen toernooiwinnaar.


C-team

E-team
19 September 2021:
KNSB klasse 3E: DD 2 DSC 2

Wat een heerlijke dag. Eindelijk,eindelijk was er weer een echte ouder­wetse KNSB-middag. Met een feestelijk gevoel betrad ik het NSG, waar Stefan Boeters druk bezig was de speelzaal in orde te maken voor de wedstrijd DD 2 - DSC 2, terwijl in de keuken de voorbereidingen plaats­vonden om gasten en eigen leden te kunnen voorzien van hapjes en drankjes. Vol verwachting klopte mijn hart om na de welkomstspeech van de voorzitter en een uitleg over de regels van de wedstrijdleider de eerste zet te kunnen doen van het nieuwe seizoen. We hadden een geduchte tegenstander maar we zouden onze huiden duur verkopen, was de bedoeling. Dat lukte echter niet helemaal.


de enige winstpartij van R. de Waard (rechts)
19 September 2021:

KNSB-competitie 18 september

Rijswijk 1 DD 1   ½-7½
DD 2 DSC Delft 2    2-6

Na anderhalf jaar eindelijk weer een ronde van de KNSB-competitie. DD 1 en DD 2 spelen HSB-duellen. DD 3 en DD 4 zijn deze ronde nog vrij.
18 September 2021:
Uitslagen DD-Vierkampen september 2021 (eerste ronde)

In de sterkste vierkamp direct een opvallende uitslag. Alexandr verliest van Prajit en ook in de andere vierkampen opvallende resultaten. Zo stelen twee nieuwe leden in hun eerste partijen bij DD direct de show door 'gewoon' te winnen.
17 September 2021:
Nona Gaprindashvili en "The Queen's Gambit"

De oud-wereldkampioene is het oneens met haar verschijnen in de Netflix-serie "The Queen's Gambit". Dank aan Anand Matabadal voor de hint.


Nona Gaprindashvili (Foto NYT)
17 September 2021:
Foto's schaakfestival

Lothar van der Sluijs, Dick Henning en Stefan Boeters hebben foto's gemaakt bij de verschillende evenementen van het schaakfestival.
12 September 2021:
DD-Vierkampen September 2021

Aansluitend het succesvol verlopen Schaakfestival kan er in de maand september ook weer in de vierkampen worden geschaakt. We gaan door met vijf groepen en de groepsindeling kun je vinden door door te klikken.

Het speeltempo is 45 min. + 15 sec. (zelf in te stellen op de klok) en noteer aub zelf de uitslagen op het informatiebord.

Voor een enkeling is er mogelijk nog een plaatsje (geen garanties!).
12 September 2021:
Prayan Kumar 6e op NK jeugd E

Bij het NK jeugd E (tot 10 jaar) in Waalwijk bereikte Prayan Kumar de 6e plaats (van 36). Hij haalde 5½ punten in 9 rondes en had van alle spelers met deze score de beste tiebreak.  Gefeliciteerd, Prayan!


Agenda
 • Za
  25 Sep
  Snelschaken
 • Di
  28 Sep
  Vierkampen sept. (3)
 • Do
  30 Sep
  Snelschaken
 • Za
  02 Okt
  Snelschaken
 • Di
  05 Okt
  First Tuesday Rapid
 • Do
  07 Okt
  Interne (1e ronde)
 • Za
  09 Okt
  DD 1 - Rokado 1
 • LSG 3 - DD 2
 • DD 3 - HWP Zaanstad 1